Nieuws

Bittorrent zoekt geld voor eigen tv-serie

Bittorrent wil een eigen televisieserie lanceren en hoopt daarvoor geld op te halen via crowdfunding of zelfs een betaalmuur.

Hoewel miljoenen mensen er (vaak via andere programma"s) dagelijks gebruik van maken, zullen er niet veel zijn die zich realiseren dat achter het populaire downloadprogramma Bittorrent een heus commercieel bedrijf schuilgaat. In een interview met de New York Times laat het bedrijf nu weten geld op te willen halen via crowdfunding of zelfs een betaalmuur, om een eigen televisieserie op poten te zetten.

Het bedrijf hoopt haar klanten, die normaliter hun series voor niets van het web plukken, te verleiden om iets minder dan tien dollar te investeren in het te produceren "Children of the Machine". Wordt er niet genoeg geld opgehaald, dan gaat de serie niet door. Bittorrent is overigens al langer bezig om downloaders om te zetten in betalende klanten en is zelf geen voorstander van piraterij. Hoewel de techniek veel gebruikt wordt om illegaal te downloaden, zijn er inmiddels ook veel bedrijven die Bittorrent gebruiken om hun games te distribueren.

[related_article id=”160734″]

Naast de crowdfunding wil Bittorrent geld gaan vragen voor de muziekbundels die het op het moment gratis aanbiedt om onbekende artiesten een groter publiek te laten bereiken. De eerste bundel moet in september beschikbaar zijn en het bedrijf zou "een grote artiest" in gedachten hebben om mensen te verleiden om een klein bedrag over te maken.

Als Bittorrent ongeveer 250.000 gebruikers weet te enthousiasmeren voor de serie zal de pilot, een eerste testaflevering, waarschijnlijk eind dit jaar gratis via Bittorrent worden verspreid. De serie wordt geproduceerd door Marco Weber, die eerder verschillende kleine films in de markt zette, gebaseerd op een script dat hij screef met Jeff Stockwell, die meewerkte aan de fantasyfilm Bridge to Terabithia.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business