Nieuws

Nieuwe Raspberry Pi B+ is efficiënter

De Raspberry Pi B krijgt een update met twee nieuwe USB-poorten, microSD-ondersteuning en beter energiebeheer.

De Raspberry Pi B heeft een update gekregen. De nieuwste versie van de kleine Linux-computer, Model B+, krijgt hetzelfde prijskaartje als zijn voorganger (35 dollar) maar werd verder op punt gesteld om tegemoet te komen aan de wensen van de community.

Eben Upton, de oprichter van de Raspberry Pi Foundation, zegt dat het niet om een Raspberry Pi 2 gaat, maar eerder over de “finale evolutie van de originele Raspberry Pi”. Het nieuwe model behoudt dus veel van dezelfde elementen als zijn voorganger, maar in een verbeterd ontwerp.

[related_article id=”152275″]

De Raspberry Pi B+ behoudt dezelfde Broadcom BCM2835 ARM-chipset, 512 MB RAM en  een 700 MHz ARM1176JZF-S processor. De SD-kaart van de vorige generatie maakt plaats voor een microSD-kaart die minder plaats in beslag neemt. Het nieuwe model beschikt ook over twee extra USB 2.0-poorten, wat het totaal op vier brengt.

Het nieuwe bord heeft afgeronde hoeken en beschikt over vier bevestigingsgaten die in een rechthoek zijn georganiseerd. Verder zijn er veertien extra GPIO-pinnetjes, wat het totaal op veertig brengt, en werden de audio- en videopoort verenigd in een enkele four-port jack. De Raspberry Pi B+ zou ook beter geluid afleveren en minder energie verbruiken dan zijn voorganger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business