Nieuws

Slimme contactlens van Google bijna werkelijkheid

Na de bril maakt Google ook de contactlens slim. Het bedrijf sloot pas een deal me Novartis voor de ontwikkeling van een slimme contactlens met medische toepassingen.

Google is een belangrijke speler op de markt van de wearables, niet in het minst dankzij de introductie van Android Wear, maar ook de slimme bril, Google Glass, heeft veel bekijks. Die laatste is in volle ontwikkeling, en dus nog niet zomaar in de winkel te koop, maar toch maakt Google de stap al naar contactlenzen.

In het begin van dit jaar kondigden we al aan dat Google aan een slimme contactlens werkt met medische toepassingen, maar nu wordt dat verhaal ook concreet. De internetgigant sloot een deal met Novartis voor de verdere ontwikkeling van de lenzen. Dat weet Engadget. Novartis moet de technologie, die ontwikkeld werd door Google X, in een product introduceren dat op de markt kan komen.

[related_article id=”158901″]

De slimme contactlenzen zullen in eerste instantie gebruikt worden om diabetici te helpen. Google ontwikkelde immers een sensor die via de traanvloeistof het suikergehalte in het bloed kan meten. Die informatie wordt vervolgens en realtime naar een smartphone of tablet verzonden, zodat een diabetespatiënt te allen tijde op de hoogte is van zijn suikerspiegel.

Een andere door Google ontwikkelde functie helpt het oog van de drager van de lens om scherp te stellen op objecten die nabij zijn. Zo kunnen ook verzienden binnenkort genieten van het gemak van een contactlens.

Google zal de kleine elektronica blijven ontwikkelen, terwijl Novartis zijn medische kennis gaat inzetten om de slimme lens te commercialiseren. Wanneer de contactlenzen daadwerkelijk op de markt verschijnen, is nog niet geweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business