Nieuws

Google deelt modulaire smartphone uit aan ontwikkelaars

Google gaat de eerste Project Ara-hardware uitsturen naar ontwikkelaars die onderdelen voor de modulaire smartphone willen bouwen.

Google is klaar om de eerste Project Ara-hardware uit te delen aan ontwikkelaars die onderdelen voor de modulaire smartphone willen bouwen.

Project Ara is Googles missie om een telefoon op de markt te brengen waarvan je de verschillende hardwarecomponenten als legoblokjes in elkaar klikt. Zo ben je zelf vrij om te kiezen welke onderdelen je in je smartphone stopt. De bedoeling is om een open ecosysteem te creëren voor hardware, zoals Android dat is voor software.

[related_article id=”158901″]

Ontwikkelaars krijgen vanaf nu de kans om aan de slag te gaan met de Module Developers Kit, die eerder dit jaar werd voorgesteld op de eerste ontwikkelaarsconferentie van Project Ara. Het pakket bevat een aantal printplaten waarmee ontwikkelaars hun gebouwde modules kunnen testen.

Geïnteresseerde ontwikkelaars kunnen zich nog tot donderdag 17 juli aanmelden voor een Module Developers Kit. De eerste gelukkigen zullen nog voor het einde van de maand met de MDK aan de slag kunnen gaan. Een tweede ronde volgt op 17 augustus. De ontwikkelaar van de beste module maakt kans om de Project Ara Developer Prize Challenge te winnen, een wedstrijd waar 100.000 dollar aan vasthangt.

Ondertussen werkt Google al aan een vernieuwde versie van de MDK, die beschikbaar zal zijn na de tweede ontwikkelaarsconferentie in november van dit jaar. Een commerciële versie van de modulaire telefoon moet vanaf begin volgend jaar in de verkoop gaan. Consumenten zullen een leeg geraamte kunnen kopen voor ongeveer 50 dollar om dat vervolgens op te vullen met de componenten naar hun keuze.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business