Nieuws

Intel lanceert veilige SSD

De nieuwste SSD's van Intel zijn niet alleen snel, ze moeten toekomstige kopers ook aanspreken met hun uitgebreide beveiligingsmogelijkheden.

Een SSD is al lang niets nieuws meer. Er zijn intussen heel wat exemplaren op de markt, dus wie verse exemplaren aan de man wil brengen kan er maar beter voor zorgen dat zijn schijven iets hebben dat de concurrentie niet heeft. Dat vindt Intel ook. Het bedrijf introduceert daartoe de Solid-State Drive Pro 2500-reeks van SSD’s.

De nieuwe SSD’s zijn niet alleen snel, ze zijn ook uitermate veilig. De schijven, die verkocht worden in een 2,5 inch-formaat en een M.2-formaat voor ultradunne laptops, zijn voorzien van 265-bit AES hardware-encryptie. Dankzij de hardware-codering boeten de SSD’s niet aan snelheid in. Leessnelheden liggen op 540 MBps, schrijven kan tegen 490 MBps.

Verdere beveiliging voorziet Intel in de vorm van ondersteuning van de OPAL 2.0-standaard van de Trusted Computing Group en eDrive van Microsoft. De nieuwe schijven zijn vooral op professionele gebruikers gericht, met IT-personeel in het achterhoofd. De IT-dienst kan de SSD’s immers vanop afstand beheren met de vPRO technologie en Intels SSD Pro Administrator Tool.

[related_article id=”161920″]

In het 2,5 inch-formaat zullen de schijven beschikbaar zijn in formaten van 120 GB tot 480 GB. De prijzen liggen tussen de 130 en de 305 dollar. In het M2 formaat zijn enkel modellen van 180, 240 en 360 GB beschikbaar, maar de prijzen zijn naar verluidt identiek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business