Nieuws

Amazon verkoopt aanpasbare, 3D-geprinte spullen

Nieuwe producten van Amazon, van sieraden tot spellen en van huishoudspullen tot hoesjes voor je smartphone, kunnen gepersonaliseerd worden via de materiaalkeuze, grootte, stijl, kleur, tekst en afbeeldingen.

Amazon heeft een speciale website opgezet waar je op maat gemaakte 3D-producten kunt kopen. Deze nieuwe 3D Printing Store is sinds maandag open en verkoopt meer dan tweehonderd 3D-geprinte producten.

Klanten kiezen een product. Dat kan van alles zijn, van sieraden tot spellen en van huishoudspullen tot hoesjes voor je smartphone. Omdat de producten pas geprint worden na je bestelling ben je in feite ook nog de ontwerper.

Persoonlijk tintje
Door gebruik te maken van ontwerpsjablonen creëren de kopers hun eigen items, zoals hangers, oorbellen en halskettingen. De producten kunnen op verschillende manieren aangepast worden. Je kiest je eigen materiaal, de grootte, de stijl en de kleur. Verder kun je het product personaliseren met teksten en afbeeldingen.

Na het aanbrengen van een persoonlijk tintje kunnen klanten een voorbeeld in 3D zien. Dit model kan gedraaid worden, zodat je het eindproduct van alle kunt bekijken. Zo weet je zeker dat het naar tevredenheid is.

Groeiende populariteit
De populariteit van 3D-printen blijft groeien. Onder meer omdat de mogelijkheden steeds ruimer worden, denk aan oordopjes, een schaakset of pingpongballen. Behalve deze kleine hebbedingetjes, heeft 3D-printen ook zijn weg naar de medische wereld gevonden. Zo hebben chirurgen ooit de tumor van een jong kind weggehaald door eerst een 3D-replica te maken.

Inmiddels zijn ook de eerste 3D-printers voor de consument verschenen, maar deze markt neemt nog geen vlucht. De nieuwe winkel van Amazon brengt 3D-printen dichter bij de klant, zonder dat de ze het geld of de kennis nodig hebben om het zelf te doen.

Enorm potentieel
“De widget stelt klanten in staat iets unieks te maken in een kwestie van seconden zonder dat ze weten hoe ze iets in 3D moeten modelleren”, zegt Nancy Liang, medeoprichter van Mixee Labs, een bedrijf dat ontwikkelaars producten op maat laat ontwikkelen om ze online te verkopen.

“Een platform op Amazon om producten te personaliseren heeft het potentieel om de appstore voor de fysieke wereld te worden”, denkt Liang. “De aanpasbaarheid geeft consument de macht om hun wereld opnieuw in te delen. En het verandert de manier waarop mensen online winkelen.”

Eigen producten
Consumenten kunnen Amazons 3D-productenwebsite bekijken door te bladeren door de verschillende categorieën of door te zoeken naar een specifiek item. Nadat je een product hebt uitgekozen en aangepast, wordt het geprint in 3D bij een van partners van Amazon. Vervolgens gaat het eindresultaat op de post.

Verkopers, ontwerpers en fabrikanten die belangstelling hebben in de nieuwe winkel kunnen contact opnemen met Amazon om hun eigen 3D-producten aan te bieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business