Nieuws

Smartphones in bedrijven: Samsung en iPhone aan kop

In de bedrijfsmarkt voor smartphones maken vier partijen de dienst uit: Apple, Nokia, Samsung en Blackberry. Vooral deze laatste valt terug.

In de bedrijfsmarkt voor smartphones maken vier partijen de dienst uit: Apple, Blackberry, Nokia en Samsung. Maar vooral de iPhone van Apple en toestellen van Samsung zijn in bedrijven van tel. Blackberry valt wat terug.

In vergelijking met onderzoek van vorig jaar valt vooral de opmars van Huawei op. Was het aandeel van de Chinese fabrikant vorig jaar nog verwaarloosbaar, dan haalt hij vandaag al 7 procent. Qua tevredenheid doet Samsung het met rapportcijfer 7,8 het best, met lichte voorsprong op de iPhone van Apple (7,7). Huawei is de verrassende derde met 7,2 op 10.

De tevredenheid ten aanzien van Blackberry gaat er verder op achteruit: vorig jaar 6,9, deze keer 5,7. Terwijl het gemiddelde op 6,7 ligt.

 
 

Dit alles blijkt uit cijfers van Smart Business Strategies, dat onderzoek deed voor het ICT Jaarboek 2014. Een belangrijke wijziging ten opzichte van hetzelfde onderzoek vorig jaar is dat de vragenlijst nu niet polste naar dé belangrijkste leverancier voor een bepaalde categorie. Vandaag gebruikt een bedrijf tegelijk meer fabrikanten, voor onder meer pc’s, telecom of business-software. Dit heeft tot gevolg dat kleinere leveranciers in verhouding een hoger marktaandeel krijgen dan bij vorig onderzoek. 
 

Op 2 september verzorgen Smart Business en ZDNet.be een (gratis) seminarie over Trends in ICT. Ook deze thema"s komen er verder aan bod. Meer info over dit seminarie en over deze populaire seminariereeks vindt u op: www.businessmeetsit.be .

[related_article id=”158256″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business