Nieuws

Stille computer gebruikt koperschuim om te koelen

De Silentpower-pc stapt af van ventilators en gebruikt koperschuim om het systeem op temperatuur te houden.

Als je regelmatig achter je pc zit valt het misschien niet meer echt op, maar als je goed luistert hoor je het constant gezoem van de ventilators in je desktopcomputer. Het achtergrondgeluid is een vast onderdeel van je dag, maar ik denk dat niemand het zou missen als het verdwijnt.

Het Duitse bedrijf Silentpower is van mening dat computers gebruikt moeten worden en niet gehoord. Het is momenteel bezig met een crowdfundingproject voor het ontwikkelen van een koeler van koperschuim voor je pc.

[related_article id=”152275″]

Geen ventilator
De Silentpower-pc is klein. In de lengte is hij net 15,5 centimeter. Hij draait op Windows 8.1 en heeft een Intel Core i7-4785T-processor. Er zijn vier USB-poorten in een hoekje gepropt. Het meest opvallende aan het ontwerp is het koperschuim dat boven op het apparaat ligt. Silentpower stelt dat de warmtedissiperende eigenschappen van het schuim ervoor zorgen dat je geen ventilator meer nodig hebt.

Silentpower wil 45.000 euro ophalen om van prototype over te stappen naar productie. Het geld wordt verzameld via donaties en voorbestellingen. Het basismodel met 8 GB geheugen en een 500 GB solidstatedrive kost 699 euro. Voor het duurste model, met 16 GB geheugen en een harde schijf van 1 TB, betaal je 1.159 euro. Het bedrijf hoopt in het voorjaar van 2015 met de productie te beginnen.

Compact ontwerp
Het kleine formaat, de stille manier van werken en het ongewone uiterlijk zorgen ervoor dat de Silentpower onderwerp van gesprek is zodra je het ergens in je woonkamer neerzet. Het compacte ontwerp betekent dat je de componenten van de pc niet kunt upgraden. Zodra Silentpower zijn doel bereikt gaat het kijken naar upgrade-opties voor het systeem. En anders kun je het apparaat als het defect is altijd nog gebruiken als heel erg dure keukenspons.

Zoals gewoonlijk met crowdfundingprojecten ligt de keuze bij de koper of hij bereid is zijn geld te steken in een product dat zich nog niet bewezen heeft. Het concept achter de Silentpower-pc is erg slim, maar het schoonhouden ervan lijkt me een enorme opgave. Zeker als je huisdieren hebt die graag rond je pc hangen. Silentpower zegt dat een stofzuiger voldoende is om het koperschuim schoon te houden.

hardwarekoelingkoperschuimnieuwspcsilentpowerventilator

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN