Nieuws

Galaxy Note 3-scherm vormt basis van Oculus Rift

iFixit haalde de nieuwste ontwikkelaarsversie van de Oculus Rift open, en ontdekte het scherm van Samsungs Galaxy Note 3 binnenin.

Vorige week raakte bekend dat Samsung en Oculus Rift de handen in elkaar sloegen om de toekomst van virtual reality werkelijkheid te maken. Samsung wil Oculustechnologie gebruiken om VR naar de smartphone te brengen, maar ook Oculus heeft baat bij de samenwerking.

iFixit, een website die zich bezighoudt met het uit elkaar halen van toestellen en opstellen van reparatiegidsen, kreeg een ontwikkelaarsversie van de nieuwste Oculus Rift in handen en besloot het ding open te halen. Dat bleek verrassend eenvoudig te zijn. iFixit gaf de Rift een sterke negen op tien wat eenvoud van herstelling betreft.

[related_article id=”160734″]

Binnenin ontdekten de reparateurs  tot hun verrassing het scherm van een Samsung Galaxy Note 3. Hoewel er van de nieuwste versie meer dan tienduizend exemplaren zullen verkocht worden, vermoedt iFixit dat dat aantal nog te klein is om een eigen scherm te (laten) maken. Het is dus voordeliger voor de Oculus Rift om bestaande technologie in z’n ontwikkelaarsversies te steken.

iFixit ontdekte verder dat de Oculis Rift chips van Toshiba, STMicroelectonics,Cypress Semiconductor en Texas instruments gebruikt. Met een infraroodcamera namen ze foto’s van de 40 infraroodleds die in de headset zitten verstopt.

Wanneer de Oculus Rift, die recentelijk eigendom werd van Facebook, voor iedereen op de markt komt is nog onduidelijk. In afwachting van de ingewikkelde VR-headset kan je de virtuele realiteit beleven met een kartonnen pizzadoos en je eigen smartphone.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business