Nieuws

Microsoft lanceert Nokia 130 voor 19 euro

Microsoft kondigt een nieuwe featurephone aan met een opmerkelijke prijs: het eenvoudige toestel zal voor minder dan 20 euro over de toonbank gaan.

Hoewel Microsoft sinds de overname van Nokia een punt zette achter een heel aantal budgettelefoons, zoals de Nokia S40 en de Asha, blijft het bedrijf inzetten op de budgetmarkt. Met de aankondiging van de Nokia 130 heeft het bedrijf een echte prijskraker in huis. Voor 19 euro wordt het toestel van jouw, al hoef je natuurlijk geen high end smartphone te verwachten.

De 130 is een zogenaamde featurephone: de spirituele opvolger van de klassieke gsm’s van weleer. Het toestel is niet uitgerust met wifi of mobiel internet, dus vergeet browsen, nieuwe apps downloaden of bingen (googelen voor Windows Phone-gebruikers). Microsoft levert enkel wat het essentiële functies noemt. Denk hierbij aan een FM-radio, een ledlampje en een mini-USB-poort waarmee je de oplader verbindt. De Nokia 130 is dus compatibel met alle hedendaagse smartphone-opladers, behalve uiteraard die van Apple.

[related_article id=”161452″]

SD-kaart

Verrassend genoeg heeft de budgettelefoon wel een sleuf voor een microSD-kaart. Die kan overweg met kaartjes tot 32 GB. Zo bestaat de kans dat de geheugenkaart in de telefoon meer waard is dan het toestel zelf. Een geheugenkaartje is nuttig omdat de Nokia 130 ook dienst kan doen als mp3-speler en videospeler, al zal je geen cinema-ervaring moeten verwachten op het 1,8 inch-scherm. Het gebrek aan internetverbinding wordt deels gecompenseerd door bluetooth, zodat je nog wel bestanden kan uitwisselen met andere telefoons.

Geen mobiele telefoon
Hoewel de markt voor goedkope feauturetelefoons in de westerse wereld steevast daalt, ziet Microsoft er nog wel brood in. “De Nokia 130 valt in de sub-35 dollar-categorie,” aldus het bedrijf, “die toch goed is voor een jaarlijkse verkoop van 300 miljoen.”

Microsoft mikt op de mensen die nog steeds geen mobiele telefoon hebben, en dat zijn er naar schatting ongeveer één miljard. Ook bij ons, waar toch vrijwel iedereen een draagbare telefoon bezit, heeft de Nokia 130 potentieel als betrouwbaar reservetoestel. De standby-tijd van naar verluidt 36 dagen zal je immers niet meteen in een smartphone vinden.

De Nokia 130 komt uit in het derde kwartaal van dit jaar, en zal beschikbaar zijn in rood, wit en zwart. Het toestel verschijnt in eerste instantie in China, Egypte, India, Indonesië, Kenya, Pakistan, de Filippijnen en Vietnam. Naast een gewone versie verschijnt er eveneens een dualsimvariant.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business