Nieuws

Alternatieve agenda-apps: Cal van Any.do

Cal is een van de mooiste agenda-apps die je momenteel kan downloaden voor je iOS- of Android-toestel en is perfect voor de basisgebruiker.

Cal is een van de mooiste agenda-apps die we konden vinden, ook al is dat natuurlijk heel persoonlijk. Cal heeft een knap, minimalistisch ontwerp en vult dat aan met kleurrijke achtergrondfoto’s om je toch eerder saaie agenda wat op te smukken – zonder dat het onoverzichtelijk wordt.

De makers van Cal, Any.do, hebben ook een gelijknamige to do-app in beide appstores. Die heeft eveneens een rustgevend, modern ontwerp en is zeker ook het bekijken waard. Als je Any.do gebruikt als takenmanager, dan kan je al je taken importeren in Cal.

[related_article id=”161563″]

Cal werkt het beste in zijn day view: daar zie je alle taken, vergaderingen en afspraken die je die dag te wachten staan in één oogopslag. Als je de app opent, is dat ook het eerste venster dat je te zien krijgt, met al je events en Any.do-taken in een chronologische lijst. Daarmee verschilt de app van de meeste concurrenten, die meestal vertrouwen op het principe van een tijdslijn met gekleurde blokjes voor elke afspraak.

Of de lay-out van Cal werkt voor jou hangt er natuurlijk vanaf, maar ik vond hem alvast intuïtief en makkelijk te gebruiken.

De maandweergave is helaas minder indrukwekkend. Cal is dan is weinig informatief; je kan niet meteen uitmaken hoeveel afspraken je hebt of wanneer die plaatsvinden. Dat maakt het lastiger om een nieuw event in te plannen, want om je hele planning te bekijken moet je individuele dagen aantikken. Er is ook geen weekweergave.

Wel een leuk extraatje is de manier waarop verjaardagen geïntegreerd worden, die Any.do (mits toestemming) van je Facebookprofiel en adressenboek haalt. Ook is er voor Android-gebruikers een handig maar basaal widget inbegrepen, waar je al je afspraken voor de volgende dagen in één oogopslag te zien krijgt.

Het verdict? De app ziet er fantastisch uit, en de lay-out maakt je planning voor de dag heel overzichtelijk. Het gebrek aan wekelijkse weergave zal veel mensen echter ergeren, en het toevoegen van nieuwe afspraken kan vlotter. Niet geschikt voor powerusers, perfect voor gewone gebruikers, die in de goede looks een meerwaarde zullen vinden.

Cal (en de bijhorende to do-app van Any.do) kan je gratis downloaden voor iOS en Android.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business