Nieuws

Nieuwe stap gezet naar solidstatebatterijen

Batterijen zonder vloeibare component kunnen tot dubbel zo lang meegaan.

Er is een nieuwe stap gezet in de richting van batterijen zonder vloeibare component. Het bedrijf Applied Materials is begonnen met het leveren van apparatuur om dergelijke batterijen te kunnen maken. Deze solidstate-accu"s hebben tot twee keer zoveel capaciteit als de huidige batterijen en zijn met deze nieuwe techniek eindelijk betaalbaar.

 

De huidige lithium-ionbatterijen, die je in bijna elke smartphone terugvindt, maken gebruik van elektrolyt, een geleidende vloeistof tussen de elektroden. Door dit elektrolyt te vervangen door een vaste stof worden batterijen niet alleen potentieel veiliger, maar kan ook de capaciteit bijna worden verdubbeld. De vaste component zorgt namelijk dat de elektroden van lithium-metaal kunnen worden gemaakt, waar veel meer energie in kan worden opgeslagen. Dit elektrolyt van vast materiaal was tot nu toe duur en lastig te produceren, maar met de nieuwe apparatuur van Applied Materials moet het fabriceren stukken makkelijker worden.

Applied Materials denkt dat een van de eerste toepassingen van de nieuwe batterijen is te vinden in de wereld van de wearables. Er zou al een fabrikant met de nieuwe technieken in de weer zijn, maar welk bedrijf dit is wil Applied Materials nog niet kwijt. Ook blijft het geheimzinnig doen over de exacte kosten van de batterijen en hoeveel energie er in de batterijen kan worden opgeslagen. Ook de tijd die het kost om deze nieuwe accu"s op te laden is niet vrijgegeven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business