Nieuws

Alternatieve agenda-apps: Google Calendar

Googles eigen agenda-app voor Android wordt niet altijd standaard meegeleverd, maar is zeker wel de moeite waard.

Gek genoeg staat de Google Calendar-app niet meteen geïnstalleerd op een aantal Android-telefoons. Een spijtige zaak, want het is een sterke basis-app.

Als je Google Calendar al gebruikt op je computer, zal de app je geen kopzorgen geven: het vertrouwde design en de interne logica die je gewend bent zijn dan netjes overgezet naar het kleine scherm.

[related_article id=”161563″]

Google Calendar is geen app met veel toeters en bellen; powerusers en GTD-fanaten zoeken hun heil beter ergens anders. Voor de gemiddelde mens doet de app zijn werk echter prima.

Je kan kiezen tussen een week-, maand-, dag- en agendaoverzicht; elke optie slaagt erin om je precies genoeg informatie mee te geven. Wel kan zeker de weekview er wat rommelig beginnen uitzien als je erg veel afspraken en gebeurtenissen invoert.

Je kunt verschillende Google-kalenders laten synchroniseren met de app, en als je die in de webtoepassing netjes een kleur hebt toegewezen, dan wordt die informatie ook naar de app getransporteerd.

Het verdict: als je al vertrouwt op Googles agendadienst om je afspraken gesynchroniseerd te houden tussen je verschillende toestellen, dan is de Google Calendar-app een goede keuze. Herkenbaar, snel syncend en basic – hoogstwaarschijnlijk een verbetering over je ingebouwde agenda. De app werkt echter niet met andere kalenders en kan snel rommelig worden als je veel afspraken hebt, zeker in het weekoverzicht.

Google Calendar kan je gratis downloaden voor Android.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business