Nieuws

Alle Norton-securityproducten in één onlinepakket

Symantec verzamelt alle verschillende Nortonproducten in één overkoepelende abonnementsformule.

Symantec heeft in de loop der jaren een allegaartje aan beveiligingssoftware opgebouwd, en dat heeft een nadeel. “De grote hoeveelheid producten verwarde veel van onze klanten”, zegt Gerry Egan, directeur van het productmanagement, aan Computerworld. Daarom bundelt Symantec negen beveiligingsprogramma’s en diensten in één eenvoudig geheel.

Het product, dat momenteel nog in de bètafase zit, zal de naam Norton Security krijgen. Norton Security vervangt onder andere Norton Internet Security, Norton Antivirus en Norton360. In oktober komt de dienst bij ons op de markt. Een exacte prijs is niet geweten maar in de VS zal Norton Security 79 dollar per jaar kosten.

Wie een abonnement neemt op Norton Security krijgt daarvoor beveiligingssoftware op zowat al zijn platformen. Zowel Windows, Mac, als iOS en Android worden ondersteund. Gebruikers zullen het product kunnen installeren op een beperkt aantal systemen, al wilde Symantec nog niet kwijt om hoeveel installaties het dan gaat. Het is de bedoeling dat Norton Security erg eenvoudig wordt in gebruik, met één centrale online plaats van waaruit een gebruiker alles kan beheren.

[related_article id=”161920″]

Winst

Symantec werkte al meer dan een jaar aan een grondige aanpassing van zijn strategie. Eerder dit jaar zei Symantec nog dat tradtionele antivirussoftware vandaag de dag tot falen gedoemd is. Het bedrijf krijgt rake klappen van goedkopere beveiligingssoftware en hoopt met de totaalformule weer meer mensen aan te spreken. Ook het verkoopmodel wordt aangepast. De website van Norton zal een belangrijkere rol spelen en enkele contracten waarbij Norton voorgeïnstalleerd staat op computers worden herzien. Zo hoopt het bedrijf grotere winstmarges te creëren.

Norton Security zal wel nog steeds verkrijgbaar zijn in de winkel. Wie een oud Nortonproduct heeft, hoeft niets te vrezen. Die software blijft eveneens werken, al zal Symantec zijn klanten wel aanmoedigen de overstap te maken. 79 dollar per jaar blijft natuurlijk een mooi bedrag voor de recreatieve computergebruiker. Of Symantec veel nieuwe klanten zal maken van tevreden gebruikers van gratis beveiligingsoplossingen blijft dan ook afwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business