Nieuws

Steve Ballmer stapt uit Microsoft-bestuur

Voormalig Microsoftbaas Steve Ballmer trekt zich terug uit het bestuur van zijn oude werkgever, met onmiddellijke ingang.

Steve Ballmer maakt niet langer deel uit van het bestuur van Microsoft. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt. Ballmer wil zich helemaal toeleggen op basketbal.

In een brief aan de huidige algemeen directeur Satya Nadella legt Ballmer uit dat hij het erg druk heeft gehad in het half jaar sinds zijn vertrek als Microsoft-topman. Hij is sinds vorige week eigenaar van de Los Angeles Clippers, een basketbalteam. Ook zegt hij meer te willen gaan onderwijzen, waarschijnlijk aan de Marshall School of Business in Californië.

[related_article id=”161452″]

"Gezien mijn vertrouwen en mijn vele nieuwe activiteiten is het niet praktisch voor mij om in het bestuur te blijven, en is het beter dat ik weg ga", zo schrijft de 58-jarige Ballmer in de brief.

Geen vacature
Ballmer trok zich in februari van dit jaar officieel terug uit het bedrijf na een dienst van 37 jaar, waarvan 13 als algemeen directeur. Dat besluit maakte hij in de zomer van 2013 bekend.

Zijn opvolging heeft een tijdje geduurd, maar dat zal nu niet het geval zijn. Microsoft laat weten dat de vacature in het bestuur niet per se meteen moet worden vervuld. Het bestuur heeft tien leden, maar dat aantal is niet heilig. Ook zegt het bedrijf in principe altijd open te staan voor nieuwe stuurlui.

Vriendelijk verzoek?
Heeft Ballmer dan helemaal niets meer te maken met Microsoft? Nee, integendeel, hij is nu de grootste onafhankelijke aandeelhouder van het bedrijf. Wat het minder logisch maakt dat hij hiermee ‘vriendelijk’ buitenspel zou zijn gezet.

Mogelijk is er wel op zijn vertrek aangedrongen. Ballmer vertegenwoordigde binnen het bestuur nog het oude Microsoft, terwijl de huidige topman Nadella een nieuw Microsoft probeert vorm te geven. Voor Nadella zou het natuurlijk ook erg moeilijk zijn om steeds een olifant in de kamer te negeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business