Nieuws

HP blijft marktleider in servermarkt

HP is marktleider in de servermarkt bij Belgische bedrijven.

HP is traditioneel marktleider in de servermarkt, en dat is ook dit jaar niet anders. In tevredenheid van gebruikers scoort HP vrij goed in vergelijking met zijn concurrenten en het algemene gemiddelde. Dit blijkt uit een onderzoek onder Belgische bedrijven dat speciaal werd gedaan voor het ICT Jaarboek.

Partijen als IBM en Oracle spelen vooral een rol bij grote bedrijven. Bij kleine bedrijven is de markt meer verdeeld, al blijven Dell en (vooral) HP marktleiders op alle fronten.

Ook inzake tevredenheid steekt HP er met kop en schouders bovenuit. HP haalt 7,8 op 10, terwijl Dell en IBM het met respectievelijk 7,4 en 7,0 moeten stellen. Zij doen het evenwel beter dan het gemiddelde van 6,7 op 10.

Dit alles blijkt uit cijfers van Smart Business Strategies, dat onderzoek deed voor het ICT Jaarboek 2014 (download). Een belangrijke wijziging ten opzichte van voorgaande, vergelijkbare onderzoeken is dat de vragenlijst dit jaar niet polste naar dé belangrijkste leverancier voor een bepaalde categorie. Vandaag gebruikt een bedrijf tegelijk meer fabrikanten, voor onder meer pc’s, telecom of businesssoftware. Dit heeft tot gevolg dat kleinere leveranciers in verhouding een hoger ‘marktaandeel’ krijgen dan bij vorig onderzoek.

Op 2 september verzorgen Smart Business en ZDNet een gratis seminarie over Trends in ICT. Ook dit thema komt er verder aan bod. Meer info vind je op www.businessmeetsit.be.

[related_article id=”152275″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business