Nieuws

HTC maakt One M8 met Windows Phone

HTC heeft een versie van zijn One M8 uitgebracht die op Windows Phone loopt. Het is het eerste Windows Phone-topmodel van het bedrijf in twee jaar.

De nieuweling werd “HTC One M8 for Windows” gedoopt en is qua hardware identiek aan de One M8 die met Android is uitgerust. Letterlijk het enige verschil is de naam op de achterkant van het apparaat, die aanduidt dat er Windows onder de motorkap zit.

De Windows-versie van de HTC is Windows Phone 8.1, inclusief de developer preview van Update 1. Dat betekent dat Cortana, Microsofts digitale assistent, aanwezig is, dat er een notificatiecenter is ingebouwd en dat er specifieke features zijn van Update 1, zoals geneste mappen en ondersteuning voor consumentenversies van VPN.

[related_article id=”161563″]

Voor de ontwikkeling van deze telefoon werkten de HTC-ingenieurs hand in hand met de ingenieurs van Microsoft. Een deel van het HTC-personeel werd zelfs een tijd in het Microsoft-hoofdkwartier in Redmond ondergebracht. Op die manier was men absoluut zeker dat de hardware van de One naadloos zou samenwerken met de software.

Enkel voor Verizon
Voorlopig is het apparaat enkel te koop voor Verizon-klanten in de Verenigde Staten. Of hij de overstap naar Europa zal maken, is nog niet duidelijk. Het is het eerste Windows Phone-topmodel van HTC sinds de HTC 8X van twee jaar geleden.

In februari kondigde Microsoft aan dat het de hardwarevereisten voor Windows Phone zou aanpassen, zodat meer fabrikanten telefoons konden uitbrengen die zowel op Android als op Windows Phone zouden kunnen werken. Onder andere de ondersteuning van knoppen op het scherm hoorde daar bij. Deze HTC is de eerste die van die nieuwe regel kan profiteren.

Geborsteld metaal
Deze HTC is voorzien van een body in geborsteld metaal. Hij heeft een HD-scherm van vijf inch (1920 x 1080 pixels) en wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 801-cpu die op 2,3GHz tikt. Er is 32 GB opslagruimte en dat kan uitgebreid worden via MicroSD-kaarten (tot maximaal 128 GB). Kopers krijgen ook 15 GB opslagruimte op Microsoft Onedrive. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business