Nieuws

Je muziek volgt je overal met LG Music Flow

LG heeft een muzieksysteem ontwikkeld dat je door het hele huis volgt. En als je naar buiten gaat schakelt het over naar je smartphone. Zo hoef je geen seconde van je favoriete muziek te missen.

Stel je zit in de auto onderweg naar huis. Net voordat je arriveert en uit moet stappen begint je favoriete nummer. Natuurlijk blijf je dan het liefst zitten om het af te luisteren. Dat hoeft niet meer met het nieuwe Music Flow-systeem van LG. De soundbar, networkbridge en speakers zijn verbonden met een app op je telefoon die naadloos overschakelt van je auto naar je huis.

Het draadloze audiosysteem wordt bestuurd door de Music Flow Player-app voor Apple en Android. Het is mogelijk muziek te streamen van diensten als Spotify, Deezer en Napster, maar ook van internetradio of elk willekeurig apparaat dat verbonden is met je wifinetwerk. Dus ook je smartphone of apparaten van vrienden, familie en bezoekers.

[related_article id=”160734″]

Muziekspeler
Wanneer je op stap bent kun je de LG Music Flow Player-app ook gebruiken om je favoriete muziek te luisteren, want als hij niet verbonden is met het systeem fungeert hij gewoon als muziekspeler. Dus je kunt gaan en staan waar je wil zonder dat je muziek wordt onderbroken. Dankzij NFC schakelt het systeem dan automatisch over. 

De Mood Station-functie van de app zorgt daarnaast voor aanbevelingen of stelt automatisch een afspeellijst samen die past bij de sfeer van jouw moment. LG Music Flow werkt met Mesh Network Technology en dualband wifi, zodat je altijd zonder haperingen kunt luisteren naar loepzuivere muziek, zelfs als het wifisignaal tijdelijk beperkt is.

Geavanceerd systeem
“LG Music Flow brengt het snel ontwikkelende concept van draadloze multi-room audiosystemen naar een nieuw niveau met slimme functies en superieure geluidskwaliteit”, zegt Byung-hoon Min van LG. “Ons geavanceerde systeem creëert een persoonlijke soundtrack die de luisteraar niet alleen volgt van kamer naar kamer, maar ook wanneer de gebruiker thuiskomt.”

De LG Music Flow Speakers, modellen H3 (30W), H5 (40W) en H7 (70W), soundbar (model HS6 – 320W) en de Network Bridge (model R1) zijn vanaf oktober in Nederland en België beschikbaar. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. Het complete systeem is voor die tijd te bewonderen op de jaarlijkse technologiebeurs IFA 2014 begin september in Berlijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business