Nieuws

Alternatieve agenda-apps: SolCalendar

Zin in een nieuwe agenda-app voor je Android-toestel die niet alleen functioneel, maar ook speels is? Dan is SolCalendar voor jou.

SolCalendar is een van de meest speelse, whimsical agenda-apps in de Play Store. Naast de gebruikelijke features die je in elke agenda zoekt – een maandoverzicht, een kalender – biedt SolCalendar je ook nog een berg extraatjes om je week beter te plannen en je evenementen wat flair te geven.

Zo kan je onder andere weerberichten aanschakelen om de temperaturen en voorspellingen voor de komende dagen te zien. De app bevat ook unieke packs met stickers om je afspraken wat meer persoonlijkheid te bezorgen; verschillende daarvan zijn al inbegrepen, andere kan je in de app zelf aanschaffen.

[related_article id="158662"]

Daarnaast synct de app met je taken in Google en kan je ook nieuwe to-do’s aanmaken.

Ook de lay-out zelf is aangenaam, als je tenminste houdt van de pasteltinten die meestal worden gebruikt. Geen zorg, het wordt geen kleinemeisjeskleurboek: de algemene indruk is stijlvol en modern.

De app gebruikt grotendeels gestures om doorheen de verschillende vensters en functies te navigeren, wat in het begin wel eens verwarrend kan werken. Eens je er mee weg bent, werkt dit echter heel behoorlijk, zeker in het agendaoverzicht. Veeg twee vingers weg van elkaar om het dagoverzicht te openen, waar je uur aan uur te zien krijgt wat je die dag nog te wachten staat. Doe de tegenovergestelde beweging en je wordt teruggebracht naar het weekoverzicht.

Om een gebeurtenis aan te passen, te kopiëren, verwijderen of bewegen moet je het alleen maar aantikken en vasthouden.

Verder heeft SolCalendar ook verschillende widgets voor je homescreen, zodat je de nodige informatie in één oogopslag te zien krijgt. Ook integreert de app met verschillende agendadiensten, waaronder Google Calendar, iCloud, Yahoo!Calendar en Exchange.

De app kreeg net nog een flinke update, waarbij de bestaande features uitgebreid en verder gepolijst werden.

Het verdict: SolCalendars stickers en weerberichten geven wat meer context aan je afspraken. De app ziet er goed uit en synchroniseert met verschillende agendadiensten. Alleen de gesture-navigatie kan in het begin soms wat tegenwringen.

SolCalendar kan je gratis downloaden voor Android.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business