Nieuws

Wiko komt met KitKat-smartphone voor 50 euro

Wiko lanceert met de GOA een supergoedkope smartphone voor budgetbewuste kopers die toch Android KitKat willen.

Volgens Wiko biedt de GOA goede prestaties onder KitKat met z’n dualcoreprocessor. Verder heeft het toestelletje een 2 megapixel-achterkantcamera, weliswaar met flits en Smile Shot-functie oftewel glimlachherkenning, en 4 GB geheugen, met een SD-kaartje uit te breiden tot 32 GB.

Ook niet zo verassend: de GOA is een klein toestel, met een scherm van 3,5 inch en een resolutie van 320×480 pixels. Het voordeel van dat weinig indrukwekkende scherm is dat het merk een autonomie van 11 uur bellen en 384 uur in slaapstand belooft.

[related_article id=”161563″]

De GOA is ook alleen te krijgen in een 3G-versie. Wel is het toestel dualsim. Het paradepaardje van het Franse merk, want al hun smartphones bieden ondersteuning voor twee simkaarten. De GOA werkt nog met gewone mini-sims, maar er zitten wel een paar adaptertjes in de doos.

Eerlijk is eerlijk, voor de smartphoneliefhebber zal deze GOA aan alle kanten prehistorisch overkomen, al ziet hij er aan de buitenkant best aantrekkelijk en modern uit. Voor beginnende gebruikers of consumenten met een erg krap budget kan deze telefoon echter het perfecte instapmodel zijn, zonder daarbij meteen meerdere versies van het bekende besturingssysteem achter te lopen en dus heel wat functionaliteit en apps aan zich te moeten laten voorbijgaan.

De Wiko GOA is verkrijgbaar in zeven kleuren – zwart, wit, turkoois, geel, fuchsia, paars en koraal – voor een adviesprijs van 49,90 euro. Voor de volledige specificaties kan je terecht op de website van het merk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business