Nieuws

Huawei Ascend P7 krijgt saffierscherm

Een saffieren scherm zou de oplossing kunnen zijn voor Huawei in de competitie met Apple en concurrerende Android-fabrikanten.

Huawei is van plan met saffier te gaan werken. Dat is het laatste nieuws van Engadget.

De Chinese telefoonfabrikant wil van zijn vlaggenschip Ascend P7 een versie met saffieren scherm. Dat vertelde het bedrijf in een interview aan Engadget. De eerste lancering is al in september, gevolgd door een tweede levering in november. De saffieren editie is slechts beperkt te krijgen.

[related_article id=”161563″]

Apple
Saffier is in een oogwenk het materiaal voor de volgende generatie smartphones geworden. Veel fabrikanten volgen het voorbeeld van Apple. Al jaren gaan de geruchten dat de iPhone 6 – die waarschijnlijk volgende maand officieel wordt aangekondigd – een saffierenscherm ontvangt. 

De aantrekkingskracht van saffier zit hem in de stevigheid. Het is na diamant namelijk het stevigste beschikbare materiaal. Of je er nu enorme druk op uitoefent of het probeert te bekrassen, saffier geeft geen kik.

Apple heeft al genoeg saffier aangeschaft om op zijn toestellen de lens van de camera en de TouchID-sensor te beschermen. De verwachting is dat ook verschillende andere bedrijven, naast Apple en Huawei, gebruik gaan maken van het harde materiaal.

Vlaggenschip
Huawei heeft behalve het saffierscherm geen andere grote wijzigingen in petto voor de Ascend P7. Deze smartphone is het vlaggenschip van de Chinese fabrikant en draait op Android 4.4 KitKat. De telefoon beschikt over een quadcoreprocessor en een 1080p 5-inchscherm.

Onze zusterwebsite gaf in een recensie eerder dit jaar de Ascend P7 drie van de vijf sterren. De argumentatie luidde dat ondanks “dat het toestel dun en niet duur is, het weinig indruk maakt op het gebied van prestatie en kracht. Maar ondanks de af en toe rare interface is het toch een acceptabele doch ongeïnspireerde keuze.”

Concurrentiestrijd
Huawei is in zijn thuisland verwikkeld in een felle concurrentiestrijd. Richard Yu, hoofd van de zakelijke afdeling, vertelt in een interview met de Wall Street Journal dat de Chinese markt overspoeld wordt met mobiele apparaten waardoor het voor elke fabrikant lastig is op te vallen.

Yu denkt dat de beste – en enige – manier om de consument te bereiken via de hardware is, omdat bijna alle bedrijven gebruikmaken van Android op hun apparaten. Daarom zou saffier voor Huawei wel eens het verschil kunnen maken en kan het bedrijf zich eindelijk onderscheiden op de sterk concurrerende markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business