Nieuws

Tools voor je private cloud

Voel je je niet zo comfortabel in de wetenschap dat je privacygevoelige data achterlaat in de cloud, bijvoorbeeld bij Dropbox of Google Drive, creëer dan je private cloud met behulp van Wonderbox.

Diensten als Dropbox en Google Drive zijn je natuurlijk goed bekend, maar beide diensten – net als vele andere services voor cloudopslag – hebben alvast het nadeel dat je data worden opgeslagen op de servers van derden. Vooral voor privacygevoelige gegevens voel je je daar wellicht niet zo comfortabel bij. Met Cyberhood Wonderbox zet je als het ware je eigen, private cloud op.

In essentie komt het erop neer dat Wonderbox specifieke data op je eigen computer benaderbaar maakt voor andere gebruikers, of voor jezelf van op een ander toestel. Stel, je wilt bepaalde datamappen met anderen delen. Dan creëer je voor elke map alvast een (apart) account – je kunt dit zien als een soort FTP-account. Wanneer iemand anders nu op zijn toestel ook Wonderbox installeert, dan hoeft die maar het unieke ID – dat automatisch aan jouw Wonderbox-installatie is gekoppeld – in te vullen en vervolgens de accountgegevens in te vullen. Hij krijgt dan meteen toegang tot de betreffende datamap of -mappen.

[download_file]

[related_article id=”160534″]

Overigens zijn er nog wel andere methodes om data met anderen via Wonderbox te delen. Dat kan namelijk ook ‘rechtstreeks’: je vult dan het Wonderbox-ID in van de persoon met wie je een map wil delen. Die ontvangt dan een notificatie in zijn Wonderbox en zodra hij die accepteert, is de share toegankelijk.

Is het slechts je bedoeling sporadisch een paar bestanden uit te wisselen, dan kun je de gewenste data ook gewoon ‘verzenden’, weliswaar met ingave van de beoogde Wonderbox-ID. De ontvanger krijgt ook hiervan een melding en hij kan de betreffende bestanden onmiddellijk naar zijn toestel downloaden.

Je eigen data op afstand benaderen kan ook, zowel vanuit de Wonderbox-desktopapplicatie als via een gratis te downloaden Android-app. Ook in dit geval volstaat het je eigen Wonderbox-id in te vullen, samen met een ‘beheerdersaccount’ van Wonderbox.

WonderBox heeft nog wel een paar andere handige functies ingebouwd – hoewel die niet altijd even elegant zijn uitgewerkt. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk torrents te (laten) downloaden en zelfs diverse IP-camera’s op afstand te bedienen.

Wonderbox bestaat zowel voor Windows, Mac als Linux.

clouddelendownloadsftpsoftwareWindowswonderbox

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals