Nieuws

Samsung lanceert gebogen smartwatch met 3G

Samsung voegt alweer een nieuwe smartwatch toe aan zijn arsenaal. De Gear S beschikt over een gebogen scherm en 3G.

Samsung heeft alweer de volgende iteratie van zijn smartwatch onthuld, de zesde op een jaar tijd. De Gear S beschikt over een gebogen 2 inch amoledscherm, vergelijkbaar met de Gear Fit, en biedt voor de eerste keer ook ondersteuning voor 3G. Dat betekent dat hij gesynchroniseerd kan blijven met je smartphone, zelfs wanneer beide toestellen te ver van elkaar verwijderd zijn om een Bluetoothverbinding te onderhouden.

Na een korte flirt met Android Wear voor de Gear Live, draait de Gear S opnieuw op het in eigen huis ontworpen Tizen. Samsungs eigen S Health staat op het horloge voorgeïnstalleerd, evenals Nike+. Ook Nokia Here is terug te vinden op het horloge en kan worden gebruikt voor turn-by-turn navigatie tijdens het wandelen. Samsung blijft dus verder afstappen van Googles apps en diensten en gaat op zoek naar alternatieven.

[related_article id="161563"]

De Gear S is water- en stofbestendig (IP67) en is voorzien van de gewoonlijke sensoren om de omgeving te meten: accelerometer, barometer, gyroscoop, kompas, UV- en lichtmeter, en een hartslagmonitor. De kleine batterij van 300 mAh zou het twee dagen moeten uitzingen op één laadbeurt.

De Samsung Gear S gaat vanaf oktober in de verkoop, maar een prijs is voorlopig nog niet bekend. Vermoedelijk zullen we meer te weten komen tijdens de IFA-beurs in Berlijn volgende week, waar ook de onthulling van een nieuwe Galaxy Note wordt verwacht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business