Nieuws

Nederlandse chipfabrikant stopt NFC in iPhone 6

De Nederlandse fabrikant NXP Semiconductors levert chips die nodig zijn om van de iPhone een digitale portemonnee te maken, middels de NFC-technologie.

Apple werkt samen met de Nederlandse chipfabrikant NXP Semiconductors om betalingen-via-aanrakingtechnologie toe te voegen aan de volgende iPhone. Dit weet de Financial Times te melden.

De techgigant is van plan beveiligde near-field communications (NFC) technologie te implementeren. Dit stelt iPhone-gebruikers in staat te betalen voor dingen met hun toestel. NXP levert de benodigde chips voor deze vorm van draadloze technologie op korte afstand. Hierdoor kan de iPhone een draadloze verbinding aangaan met betaal- en ticketsystemen zodra de gebruiker het toestel ervoor houdt.

[related_article id=”158256″]

Door de NFC-technologie kunnen apparaten draadloos met elkaar communiceren wanneer ze elkaar aanraken. Dit is niet alleen handig voor het overzetten van bestanden, maar ook voor betaalopdrachten. Je telefoon wordt zo een digitale portemonnee.

Chip en pin
In Europa is betalen via NFC-systemen al veel gebruikelijker dan in Amerika, waar vooral nog de magneetstrook van creditcards wordt gebruikt door te swipen en vervolgens een handtekening te zetten. 

Als de volgende generatie iPhones beschikt over NFC dan kan het zomaar zijn dat grote maatschappijen als Visa en Mastercard overstappen naar hetzelfde systeem als in Europa: de chip op je creditcard in combinatie met een pincode. Temeer omdat de nieuwe technologie ervoor zorgt dat pinautomaten door het hele land toch een upgrade moeten krijgen.

Dinsdag 9 september vindt er op het hoofdkantoor van Apple in Cupertino een media-evenement plaats. De verwachting is dat het bedrijf dan zijn nieuwste vlaggenschip – de iPhone 6 bij gebrek aan een betere naam – onthult en waarschijnlijk een draagbaar gadget, wellicht de iWatch.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business