Nieuws

China werkt aan Google Glass voor je oren

De Chinese zoekgigant Baidu ontwikkelt een alternatief voor Google Glass, maar vertrekt van uit een hoorapparaat in de plaats van een bril.

Baidu is de Google van China. Hoewel die laatste ook actief is achter de grote firewall, is het Baidu dat de meeste zoekopdrachten van de Chinezen voor zijn rekening neemt. In navolging van Google Glass wil Baidu dan ook z’n eigen unieke wearable introduceren: BaiduEye.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden heeft BaiduEye niet veel met je ogen van doen. Hoewel het toestel gelijkaardige functies heeft als Google Glass werkt het Chinese ding louter via audio. Je klikt de BaiduEye rond je oor, en geeft commando’s door spraak. Aan je andere oor zit een camera, zodat BaiduEye zelf wel kan rondkijken.

[related_article id=”158901″]

Via de camera moet het gadget dingen uit je omgeving herkennen, en indien gewenst informatie over de voorwerpen in je oor fluisteren. Het toestel is ontworpen met kopers en verkopers in het achterhoofd. Naar analogie met Amazons Fire Phone kan BaiduEye immers producten scannen en de prijs opzoeken. Andersom zouden verkopers klanten kunnen herkennen die al in de winkel zijn geweest, zodat BaiduEye ze informatie over die klanten kan influisteren.

BaiduEye heeft geen scherm om de batterijduur te sparen, maar die stelt voorlopig niet veel voor. Het slimme hoorapparaat zou er al na twee uur de brui aan geven. Voorlopig is het product nog in ontwikkeling, dus daar kan verandering in komen.

Baidu werkt ook aan andere slimme gadgets, zoals chopsticks vol sensors die je kunnen vertellen wat de zuurtegraad van je water is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business