Nieuws

Nokia komt met twee Lumia’s speciaal voor foto’s

Op IFA in Berlijn heeft Nokia twee nieuwe toestellen voorgesteld: één speficieke selfiesmartphone, en een kleinere broer van de stijlvolle Lumia 930.

Nokia heeft een neus voor goede smartphonecamera’s in samenwerking met Carl Zeiss, en dat wordt opnieuw benadrukt bij de Lumia 730 en 830. De 730 is een rasechte selfiesmartphone, terwijl de 830 het eerder moet hebben van zijn degelijke Pureview-camera achteraan.

Nokia Lumia 730
Het draait allemaal rond selfies met de Lumia 730. Vooraan zit een flinke 5 megapixelcamera met een groothoeklens van 24mm. Tot op vandaag zijn er ongeveer 50 miljard selfies getrokken in 2014, en Nokia wil die foto’s een stuk mooier maken. Achteraan vind je een 6,7 megapixelcamera, die je ook prima kunt gebruiken met de meegeleverde selfie-app. Verder vinden we intern nog een Snapdragon 400-processor, 1 GB RAM, 2220 mAh-batterij en 8 GB opslagcapaciteit. Dat laatste is weinig, maar het opslaggeheugen kun je verder uitbreiden met microSD.

Daarnaast introduceert Nokia de specifieke Selfie-app, die standaard op de Lumia 730 is geladen. Vanaf vandaag is die app voor alle Lumia-toestellen beschikbaar. De app laat je gemakkelijk ook selfies met de achtercamera nemen, dankzij een pieptoon die je een indicatie geeft of je gezicht goed op de foto staat. Hij is vanaf volgende maand verkrijgbaar in twee smaken: Lumia 730 dualsim 3G voor ongeveer 240 euro, Lumia 735 één sim 4G/LTE voor ongeveer 265 euro.

Nokia Lumia 830
Nokia heeft op het podium meermaals de namen van concurrenten genoemd, telkens met de noemer dat ze te duur zijn. Met de Lumia 830 willen ze een vlaggenschiptoestel naar iedereen brengen. De grootste focus leggen ze opnieuw op de camera, in dit geval de Pureview 10 megapixelvariant aan de achterkant. Op het podium zagen we indrukwekkende foto’s bij weinig licht, afwachten of de beelden realistisch waren. De camera kan ook in 4K filmen aan 24 fps, 8,3 megapixel per shot.

De Lumia 830 heeft dezelfde premium uitstraling als de Lumia 930 en heeft de dunste optische beeldstabilisatie ooit in een Lumia. Alles past in de 8,5 mm dikke behuizing, inclusief 2200mAh-batterij. De Lumia 830 is voorzien van een Snapdragon 400, 1 GB RAM en 16 GB opslag. Net als de Lumia 930 heeft de 830 een 5 inchscherm, alleen opteert Nokia niet voor een full HD-scherm maar een gewone HD-variant.

Met een prijskaartje van 399 euro positioneert de Lumia 830 zich onder de Lumia 1520 en 930, maar spotgoedkoop kan je hem echter nog niet noemen. Beschikbaar dit najaar in vier kleuren: groen, oranje, donkergrijs en wit.

Draadloze lader
Leuke extra op de IFA-persconferentie van Nokia was de DT-903 draadloze lader van Nokia. Naast de laadfunctie zitten er onderaan ook leds verborgen, zodat de lader een soort van gloed afgeeft. De lader kan je koppelen met je Lumia smartphone, zodat die gloed bijvoorbeeld kan pulseren wanneer je smartphonebatterij bijna leeg is, wanneer je een notificatie binnen hebt, of nog andere toepassingen.

Van de DT-903 is nog geen prijs bekendgemaakt. We houden je daarover nog op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business