Nieuws

Motorola zet prijsoffensief verder met nieuwe Moto X en Moto G

Motorola heeft een nieuwe generatie van zijn smartphones aangekondigd, en zet daarmee de huidige prijsstandaard opnieuw onder druk.

Midden in de drukte van de IFA-beurs in Berlijn, heeft Motorola Mobilty in Chicago een eigen evenement georganiseerd voor de lancering van een vernieuwde versie van zijn Moto X en Moto G smartphones.

Het is waarschijnlijk het laatste wapenfeit van de fabrikant, die momenteel nog in handen is van Google, voor de overname door het Chinese Lenovo later dit jaar wordt afgerond. Motorola heeft duidelijk besloten om er uit te gaan met een knal.

Met de vernieuwde Moto X en Moto G zet Motorola zijn strategie verder om kwalitatieve toestellen af te leveren, boordevol functionaliteit, voor een prijskaartje waar de concurrentie niet aan kan tippen. De nieuwe toestellen moeten de oude versies volledig vervangen, daarom dat de naamgeving hetzelfde is gebleven.

[related_article id=”161563″]

Moto G

De nieuwe Moto G heeft een groter 5 inchscherm gekregen, maar de HD-resolutie van 1.280 x 720 pixels bleef behouden. Nog nieuw is de toevoeging van twee luidsprekers aan de voorkant van het toestel voor stereogeluid. De camera werd opgekrikt van 5 naar 8 megapixels, en vooraan is een 1,2 megapixelcamera voorzien. Het intern geheugen van 8 of 16 GB kan worden uitgebreid met een microSD-kaartje, net zoals bij de Moto G 4G die in mei op de markt verscheen. 4G is op het nieuwe toestel overigens de grote afwezige.

Wat wel hetzelfde is gebleven, is de processor. Dat is in dit geval een Snapdragon 400 met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Het RAM-geheugen bedraagt 1 GB. De batterij heeft een capaciteit van 2.070 mAh. Als dochteronderneming van Google is Motorola er altijd als de kippen bij om de nieuwste Androidversie te implementeren. Geen wonder dus dat de nieuwe Moto G standaard op Android 4.4 KitKat draait.

Het achterpaneel is verwisselbaar, zodat je het toestel naar eigen smaak kan personaliseren. De Moto G lanceert onmiddellijk in de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Brazilië en India. Wanneer het toestel precies in de Benelux op de markt zal komen, is voorlopig nog niet bekend. Het prijskaartje van 199 euro is hetzelfde gebleven.

Moto X

De Moto X is eveneens een beetje groter geworden en pakt nu uit met een 5,2 inchscherm met een Full HD-resolutie van 1.920 x 1.080 pixels. Ook de processor is opgekrikt naar een 2,5 GHz Snapdragon 801, zoals we in de meeste vlaggenschepen terugvinden.

Het RAM-geheugen telt 2 GB en het intern geheugen bedraagt 16 GB. Via de Moto Maker is er ook een versie met 32 GB beschikbaar. De specificaties maken geen melding van LTE-ondersteuning en ook NFC lijkt afwezig. De 13 megapixelcamera kan 4K-video schieten en vooraan zit een 2 MP frontcamera die in Full HD filmt. De batterij heeft een capaciteit van 2.300 mAh.

Naast de veranderingen onder de motorkap heeft Motorola ook het design een meer premium uiterlijk gegeven, met een nieuw aluminium frame en achterpanelen uit hout en leer. Verder ligt de nadruk op een verdere uitbouw van de stemcommando’s en bediening met gebaren.

De Moto X draait eveneens op Android 4.4. KitKat en moet in de herfst op de markt verschijnen en zal dan ook in Europa beschikbaar zijn. Of de Moto Maker, waarmee je het toestel volledig naar eigen smaak kan personaliseren, dan ook beschikbaar zal zijn, is nog niet duidelijk. Het prijskaartje voor de Verenigde Staten is wel al geweten en bedraagt 500 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business