Nieuws

Flexibele Toshiba-laptop met mini-broertje

Met twee nieuwe laptops, een erg kleine en een uiterst flexibele, probeert Toshiba kopers met een laag budget te overtuigen.

Toshiba wil niet onderdoen door de "Flexen" van Lenovo en de x360’s van HP, en brengt op IFA zelf een nieuwe flexibele laptop op de markt.

De Satellite Radius 11 is Toshiba’s eerste hybride toestel met een 11 inch-schermdiagonaal. De Radius 11 kent de gebruikelijke standen. Dat wil zeggen dat je de computer met aanraakscherm als gewone laptop kunt gebruiken, maar ook als scherm voor films of zelfs zoals een tablet. De Radius 11 krijgt die flexibiliteit dankzij een scharnier dat 360 graden kan draaien. Om niet per ongeluk toetsen in te drukken wanneer je het ding als tablet gebruikt schakelen de toetsen uit wanneer je het scherm meer dan 180 graden om draait.

De Radius 11 heeft een Intel Pentium-processor aan boord met geïntegreerde HD-graphics. Bestanden opslaan doe je op een harde schijf van 500 GB, het werkgeheugen bedraagt tot 4 GB.

Minilaptop
Naast de flexibele Radius onthulde Toshiba in Berlijn nog een kleine mobiele laptop, de 10 inch CL10-B. Die minilaptop is ontwikkeld als kompaan voor onderweg, en zet bijgevolg stevig in op connectiviteit. Dat vertaalt zich in een bijgeleverde subscriptie op Microsoft Office 365 voor en 100 GB cloudopslag met OneDrive. Office krijg je voor een jaar, de cloudopslag voor twee.

De CL10-B weegt nauwelijks meer dan een kilogram. Onder het toetsenbord schuilt een Intel Celeron processor, 2 GB RAM-geheugen en een 32 GB SSD. Kwatongen zouden kunnen beweren dat de CL10-B de reïncarnatie van de netbook is, maar dat laten we in het midden. Beide toestellen zijn uitgerust met een USB 3.0- en een USB 2.0-poort, net als een HDMI-uitgang en een kaartlzezer. Hoewel de schermgrootte van de twee toestellen niet dezelfde is, is de resolutie dat wel: net zoals bij de meeste laptops uit het middensegment bedraagt deze 1366 x 768 pixels.

Verkrijgbaarheid
Zowel de Satellite Radius 11 als de CL10-B ligt in het laatste kwartaal van dit jaar in de winkelrekken, De flexibele Radius koop je vanaf 399 euro terwijl de mini-CL10-B al de jouwe wordt voor 259 euro inclusief btw.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business