Nieuws

Qualcomm maakt 4G spotgoedkoop met nieuwe Snapdragon

De nieuwe Snapdragon 210 SoC kan 4G naar smartphones onder de honderd euro brengen.

Qualcomms Snapdragon-SoC"s (system-on-a-chip) zijn geweldig populair bij smartphones in het premium- en middengamma. Aan de lagere kant van het spectrum hebben toestellen vaak een goedkopere MediaTek-chip, zeker in China.

Qualcomm wil zich nu volledig op dat lage segment werpen met de introductie van een nieuwe SoC: de Snapdragon 210. Die chip, gefabriceerd met het 28 nanometerproces, is uiteraard geen beest maar voor telefoons aan de lage kant van het spectrum bezit het ding, met een tot 1,1 GHz quadcore Cortex A7-CPU, voldoende paarden onder de motorkap.

[related_article id=”161563″]

4G LTE
Paradepaardje van de SoC is echter de 4G-ondersteuning. De Snapdragon 210 ondersteunt multimode 3G en 4G LTE Advanced met Carrier Aggregation tot  20 MHz. Dat resulteert in een maximale 4G-snelheid van 150 Mbps. Verder ondersteunt de chip dualsim, een veelgevraagde functie in Azië maar ook bij ons in Europa.

Naast 4G ondersteunt de Snapdragon 210 een hele reeks veelgebruikte functies. Zo kan de chip overweg met een 8 megapixelcamera, kun je filmen in full HD en wordt de H.265-codec hardwarematig ondersteund. De GPU op de SoC is een Adreno 304. Ook bluetooth 4.1 wordt ondersteund, net als 802.11n wifi.

802.11ac blijft nog achterwege, maar met een budgettoestel zul je daar niet veel van merken.

De Snapdragon 210 heeft ook een kleine broer: de Snapdragon 208. Die heeft dezelfde specificaties maar kan enkel met 3G overweg. Met beide Snapdragons mikt Qualcomm op toestellen met een prijsgrens van 100 euro. Of fabrikanten dergelijke toestellen ook echt gaan maken heeft het bedrijf niet in de hand. De chipgigant wil smartphonebouwers volgens Engadget zelf wat inspiratie geven met enkele referentiedesigns, maar die komen pas in 2015 op de markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business