Nieuws

Google zet Glass in de Play Store

In Amerika en Engeland kun je Google Glass voortaan ook bestellen in de Play Store, onder het tabje Apparaten.

Nu de hype rond Google Glass een beetje afneemt door het verschijnen van tal van andere wearables, heeft Google zijn digitale bril beschikbaar gemaakt in het Verenigd Koninkrijk via de Play Store. Vorige week gebeurde dit ook al in de Verenigde Staten.

De Explorer Edition, een bètaversie van Google Glass, is in juni in het Verenigd Koninkrijk al in de verkoop gegaan via een speciale website. Vanaf deze week is de wearable ook verkrijgbaar onder het tabje Apparaten in de Google Play Store. Hier zijn ook de meer betaalbare en minder experimentele Nexus-smartphones en -tablets te vinden.

[related_article id=”158901″]

In beide winkels is Glass te krijgen voor dezelfde prijs als voorheen; 1.500 dollar in Amerika en 1.000 pond in Engeland. Het enige verschil is dat potentiële kopers nu niet hoeven te registreren. Je zou dus kunnen stellen dat er een drempel weggehaald is bij het aanschaffen van een Glass. De grootste drempel blijft echter overeind en dat is de prijs.

Glassware
In de Verenigde Staten was Glass tot april alleen te krijgen voor ontwikkelaars. In het Verenigd Koninkrijk was de digitale bril vanaf dag een beschikbaar voor iedereen die zich inschreef. De lancering werd vergezeld door een Glassware-app van The Guardian. Daarnaast opende Google een Glass Basecamp in King"s Cross in Londen.

Google Glass is nu te koop met Android 4.4 XE16.0 en hoger, een klein scherm, een 5-megapixelcamera en 720p video. De bril biedt wifi en bluetooth en beschikt over 12 GB bruikbaar geheugen dat gesynchroniseerd wordt met de cloudopslag van Google. Het apparaat heeft de MyGlass-app nodig voor iOS of Android om te verbinden met je smartphone.

Nieuwe Android
Iedereen die een Glass koopt via de Play Store kan de laatste versie van Android installeren. Google gaf maandag versie XE21.0 vrij. Hiermee is onder meer een probleem verholpen van trage kaartupdates in Google Now. Deze zijn van groot belang om informatie weer te geven op het kleine scherm van de Glass. Volgens Google is het nu slechts een kwestie van seconden om updates op te vragen over vluchtinformatie en sportuitslagen.

Een andere grote update in XE21.0 is de ongelukindicator, waarmee je files en opstoppingen kunt vermijden. Deze nieuwe functionaliteit komt uit de Waze-app van Google en verschijnt wanneer je de routes naar een bestemming bekijkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business