Nieuws

Jawbone Up24 gaat nu twee keer langer mee

Jawbone brengt een stevige firmware-update uit voor de Up24 fitnesstracker: die kan nu dubbel zo lang teren op een oplaadbeurt.

Volgens Jawbone verdubbelt de recentste firmware-update de batterijduur van de Up24.

De firmware-update kan je vanaf nu vinden via de Jawbone Updater-software en zou de draaitijd van de Up24 moeten verlengen tot veertien dagen op één oplaadbeurt, zegt Hari Chakravarthula van Jawbone in een blogpost.

Het bedrijf geeft ook nog mee dat het essentieel is dat je de recentste versie van de Up-app installeert voor je de firmware-upgrade doorvoert.

Naast die sterke claims over batterijduur zal Jawbone z’n software nu ook data van concurrerende toestelletjes laten aanvaarden. De Up-app kan vanaf nu data verwerken van onder andere de Fitbit, de iPhone en Android Wear-toestellen. Die data gaan dan zowel over fitness als over slaap-tracking.

Deze policy-wijziging houdt in dat een gebruiker z’n dagelijkse stappen kan tellen met een Android Wear-horloge, specifieke workouts kan tracken met de Up24, en z’n iPhone kan gebruiken om z’n slaap te monitoren. Alle data komen netjes samen in Jawbones app.

Het bedrijf benadrukt wel dat het niet van plan is om het voorbeeld van Nike te volgen en zich terug te trekken uit de hardware-markt. Integendeel: Jawbone zegt binnenkort een aantal veranderingen te gaan aankondigen in zijn sensortechnologie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business