Nieuws

Google Views wil jouw foto’s

Google tekent dit jaar voor het eerst present op Photokina. De internetgigant wil fotografen overtuigen om hun foto's te delen op zijn vernieuwde Views service.

Google tekent dit jaar voor het eerst present op Photokina. De internetgigant wil fotografen overtuigen om hun foto"s te delen op zijn vernieuwde Views-dienst.

Google Views is een uitbreiding van Google Maps, en toont foto"s die op een bepaalde locatie gemaakt werden. De service groeide uit Panoramio, een website waar fotografen panoramische foto"s deelden en die in 2007 door Google werd overgenomen. Sinds vorige week zijn ook gewone, niet-panoramische foto"s welkom op Google Views.

[related_article id=”158578″]

Mooie locaties ontdekken
Je kunt op de wereldkaart inzoomen om foto"s van een bepaalde locatie te bekijken. Foto"s komen op de juiste plaats ofwel via ingebedde gps-tags, ofwel doordat de fotograaf ze er manueel plaatst.

Aan de hand van die foto"s kunnen gebruikers dan mooie locaties voor een vakantie of dagtrip ontdekken, een stad verkennen en het werk van een goede fotograaf leren kennen. "Ik ga volgende maand op vakantie in Montana", vertelt productmanager Evan Rapoport ons op Photokina. "Via Views heb ik een paar heel mooie hiking trails kunnen vinden."

Exposure voor fotografen
Google wil graag mooie foto"s op Views kunnen presenteren, en hoopt daarom op de medewerking van goede fotografen. Die verdienen geen geld door hun foto"s te delen op Views, maar kunnen wel hopen op "exposure" bij de 1 miljard gebruikers van Google Maps.

Hoe Views het kaf van het koren gaat scheiden, anders gezegd de goede foto"s van crappy snapshots, is minder duidelijk. Google vertrouwt vooral op zijn slimme algoritmes om foto"s te rangschikken. Er komt ook een systeem om "ongepaste" foto"s te rapporteren, zoals bij Street View.

Opmerkelijk: in landen waar Google Street View om privacyredenen niet actief is, zoals Duitsland, zullen foto"s wel te zien zijn in Views. "We rekenen erop dat gebruikers in die landen zich bewust zullen zijn van mogelijke privacykwesties", zegt Evan Rapoport.

Photokina-nieuws
Meer nieuws over Photokina 2014, deze week in Keulen, kun je vinden op onze zustersite shoot.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business