Nieuws

Uber rijdt gratis door Brussel

Wie in Brussel een auto van Uber bestelt, hoeft daar tot zondagochtend niet voor te betalen. De alternatieve taxidienst neemt zo deel aan de "Week van Vervoering".

Van donderdagochtend 10 uur tot zondagochtend 8 uur zijn in Brussel alle ritjes via Uber gratis. De alternatieve taxidienst neemt naar eigen zeggen zo deel aan de “Week van Vervoering” in de hoofdstad.

Er zijn maar twee voorwaarden aan de actie: per gebruiker mag je maar tien ritten doen in deze periode. En het maximumbedrag dat Uber voorschiet is twintig euro per rit. Wie hier boven gaat moet het saldo zelf ophoesten. Volgens Uber volstaat die twintig euro echter om “bijna overal in Brussel te geraken”.

Volgens manager Filip Nuytemans overweegt Uber ook om zijn “activiteiten naar andere transportsectoren te diversifiëren”. Dat zegt hij in De Standaard. De wagens van Uber zouden dan ingeschakeld worden voor het transport van bijvoorbeeld pakjes of levensmiddelen. In onder meer New York houdt het bedrijf zich daar nu al mee bezig.

Controversieel
Niet alle overheden en steden zien Uber graag komen. De Amerikaanse taxidienst is controversieel en vooral lokale taxibedrijven protesteren omdat het bedrijf zich volgens hen niet aan de regels zou houden. Ze stellen dat passagiers bijvoorbeeld niet adequaat verzekerd zouden zijn tijdens de ritjes, iets wat Uber zelf ontkent.

Onder meer in Brussel en Berlijn is Uber al voor de rechtbank gedaagd. Begin deze maand verbood een Duitse rechter nog het gebruik van Uber in heel Duitsland, maar die beslissing is ondertussen al weer teruggedraaid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business