Nieuws

Netflix slorpt tot tien procent van internetverkeer Telenet op

Telenet zag in het afgelopen weekend tot tien procent van zijn internetverkeer richting Netflix gaan, nadat de streamingdienst vrijdag in ons land werd geïntroduceerd.

Netflix is sinds vrijdag in België beschikbaar en dat hebben de internetproviders geweten. Telenet zag tijdens het afgelopen weekend tot tien procent van zijn internetverkeer richting de streamingdienst gaan, zo meldt Belga.

Telenet had het cijfer naar eigen zeggen verwacht. Netflix geeft elke nieuwe gebruiker immers de kans om de dienst gedurende 30 dagen gratis uit te proberen en heel wat mensen zijn daar meteen op ingegaan. Toch is Netflix volgens de operator niet de grootste slokop op zijn netwerk, al wil het niet kwijt wie dat dan wel is.

[related_article id=”160734″]

Ondertussen is de Mechelse kabelaar gestart met de Grote Netwerf, een project waarbij het over een periode van vijf jaar zijn netwerkinfrastructuur gaat vernieuwen om de capaciteit uit te breiden. Telenet heeft daarvoor een bedrag van 500 miljoen euro opzij gezet en wil zich op die manier voorbereiden op een toekomst waarin het internetverbruik verder exponentieel zal toenemen, mede vanwege diensten zoals Netflix. Telenet CEO John Porter had zich zelfs al laten ontvallen dat hij het niet abnormaal zou vinden dat dergelijke grootverbruikers bijdragen voor het onderhoud van het netwerk.

Netflix zelf wil geen cijfers vrijgeven over het gebruik van de streamingdienst tijdens het afgelopen weekend en ook bij Belgacom blijft het stil. Vrijdag raakte wel nog bekend dat Belgacom aan het overleggen is om Netflix via zijn decoders aan te bieden in de huiskamer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business