Nieuws

Ex-dictator klaagt Call of Duty aan

De voormalige dictator van Panama, Manuel Noriega, sleept spellenmaker Activision voor de rechter voor zijn verschijning in Call of Duty. Maar dat bedrijf is niet onder de indruk.

Soms is de werkelijkheid vreemder dan eender welke fictie. Manuel Noriega was militair dictator van Panama tussen 1983 en 1989. Bij de invasie van Panama door de VS in 1989 werd Noriega gevangen genomen en veroordeeld, onder meer voor het verhandelen van drugs en later voor moord.

Activision is het bedrijf achter de populaire Call of Duty-spelletjes, waarvan elk jaar een nieuwe versie uitkomt. Twee jaar geleden was het de beurt aan Call of Duty: Black Ops 2. Dat spel speelt zich deels af in 1989, en Noriega komt er in aan bod. Dat was niet naar de zin van de dictator, die het een goed idee vond een rechtszaak tegen Activision aan te spannen.

[related_article id=”160734″]

Burgemeester
De spelletjesmaker vindt de aantijgingen van de veroordeelde drugshandelaar en moordenaar om begrijpelijke redenen dwaas en nam zelf een advocaat onder de arm: Rudy Giuliani. Als die naam je bekend in de oren klinkt, Giuliani was van 1994 tot 2001 de burgemeester van New York.

De ex-burgemeester vindt de claims van de ex-dictator tegen Activison ongegrond, omdat Noriega een politiek figuur is en Activision beschermd wordt door het recht op vrije meningsuiting. Giuliani wil dan ook dat de rechter de zaak onontvankelijk verklaart.

Dat verzoek diende de advocaat gisteren in. De Californische rechter deed nog geen uitspraak. Het is dus nog afwachten om te zien of hij akkoord gaat met de voormalige dictator, die nog tot zijn 100e jaar in een Panamese cel verblijft, of met de oud-burgemeester.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business