Nieuws

Mobistar-klanten kopen Playstation-spelletjes met belkrediet

Mobistar is een samenwerking aangegaan met Sony waardoor je voortaan ook met je belkrediet spelletjes kan kopen uit de Playstation Store.

Eigenaars van een Playstation 3 of Playstation 4 die klant zijn bij Mobistar, kunnen voortaan hun games, films of muziek aankopen via hun gsm-factuur of het krediet op hun herlaadkaart.

Wie content wil kopen via het Sony Entertainment Network of de Playstation Store, moet daarvoor een creditcardnummer invoeren of een prepdaidkaart gebruiken. Slechts één op drie Belgische consumenten is echter in het bezit van een creditcard en velen staan bovendien wantrouwig tegenover het toevertrouwen van hun betaalgegevens aan een online dienst.

[related_article id=”160734″]

Mobistar is daarom een samenwerking aangegaan met Sony om gebruikers van het Sony Entertainment Network en de Playstation Store toegang te geven tot een nieuwe betaalmethode. Wanneer ze klant zijn bij Mobistar, kunnen ze voortaan betalen via hun gsm-factuur of het krediet op hun herlaadkaart.

Sony heeft daarvoor de betaaloptie ‘Geld toevoegen aan de portemonnee via mobiele facturering’ toegevoegd aan het menu van de Playstation Store op de PS3 en PS4. Om te betalen vul je je mobiele telefoonnummer in en bevestig je het bedrag via sms. Dat bedrag wordt weergegeven op de eerstvolgende gsm-factuur of ingehouden van het krediet op de herlaadkaart.

Mobistar is naar eigen zeggen de eerste Belgische operator om deze betaalmethode in de Playstation Store te ondersteunen. Eerder was het ook al de eerste om een gelijkaardige betaalmethode aan te bieden voor de aankoop van apps op Windows Phone en Android.

Voorlopig lijken de andere operatoren de boot nog even af te houden. Base is begin dit jaar eveneens begonnen met het aanrekenen van apps via de telefoonrekening, maar voorlopig alleen nog maar op Windows Phone. Een mogelijke reden voor de terughoudendheid is de zogenaamde “bill shock”, ofwel de negatieve reactie van klanten wanneer ze een factuur te zien krijgen die veel hoger ligt dan verwacht, omdat ze onvoldoende zicht hebben op de extra uitgaven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business