Nieuws

Heb je last van je cloudburen?

Heb je last van andere cloudgebruikers, zodat je toepassingen niet responsief genoeg draaien? Dan heb je misschien een slechte cloudprovider.

Als je in de cloud actief bent, zul je al wel eens de term "lawaaierige buren" gehoord hebben: dat zijn andere cloudgebruikers die door hun zware belasting van de processorkracht, opslag, database of het netwerk de performance van andere gebruikers storen.

Als je zelf de servers bezit, heb je tenminste wat controle over de situatie. Maar wat als je klant bent van een cloudprovider? Dan kun je alleen maar klagen bij hen.

De situatie van de lawaaierige buren is een belangrijke reden waarom veel bedrijven hun belangrijke toepassingen nog niet naar de cloud gemigreerd hebben. De vrees bestaat dat iemand die op dezelfde infrastructuur een intensieve toepassing in de cloud draait een negatieve impact heeft op de performance van jouw toepassing.

Probleem met de infrastructuur
Zulke problemen bestaan, maar wijzen altijd op een slechte cloudprovider: zij hebben immers de taak om een platform te creëren en te beheren dat werklasten van gebruikers van elkaar isoleert. Als je impact ondervindt van een andere gebruiker, dan doet de cloudprovider zijn job niet. Dat is geen probleem dat eigen is aan de cloud, maar een probleem met de infrastructuur van de provider.

Daarom is het belangrijk dat je een benchmark op langere termijn uitvoert. Draai op de cloud een werklast die jouw taken zo getrouw mogelijk simuleert. Monitor de performance gedurende enkele weken en bekijk of de performance consistent genoeg is en binnen je toleranties blijft.

Op 30 september organiseert Minoc Data Services een seminarie waarop u alles te weten komt over uw organisatie en de cloud en over clouddiensten in het algemeen. Meer info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business