Nieuws

Netflix binnenkort op Proximus TV

Belgacom TV krijgt meer dan een nieuwe naam. Proximus wil Netflix vanaf eind dit jaar integreren in de digitale-televisiedienst.

Belgacom heet vanaf vandaag Proximus, en zo ook de digitale-televisiedienst die voortaan door het leven gaat als Proximus TV. Proximus TV wordt echter in meer dan alleen de naam verbeterd. Proximus heeft een deal met Netflix gesloten om de dienst rechtstreeks beschikbaar te maken via zijn decoders.

Netflix is nog maar pas in België beschikbaar maar lijkt al een groot succes. Met de Amerikaanse dienst krijgen kijkers voor een maandelijks bedrag toegang tot een enorme bibliotheek gevuld met series en films. Abonnees kunnen genieten van Netflix op verscheidene manieren: de dienst is via de website beschikbaar, maar er zijn ook apps voor tablet en smartphone, en zelfs toestellen zoals de Playstation en de Wii U ondersteunen de service. Proximus wil het met de integratie van Netflix op zijn decoders nog eenvoudiger maken voor zijn klanten om video’s op aanvraag te zien.

Afstandsbediening
In een persbericht kondigt het bedrijf aan dat de Netflix-applicatie vanaf het einde van dit jaar op de nieuwste decoders zal geïnstalleerd worden. De uitrol van de update voor de decoders gebeurt geleidelijk, maar op termijn moet iedere klant van Proximus TV toegang krijgen tot Netflix via zijn Proximus-toestel, met zijn vertrouwde afstandsbediening.

[related_article id=”160734″]

Meer informatie over het toekomstige aanbod vind je op de website van Proximus. Voorlopig is die website echter een echo van de webstek van Netflix zelf. Prijzen zijn identiek, maar in een persbericht stelt Proximus dat zijn klanten in de toekomst promoties mogen verwachten. Specifieke details omtrent de samenwerking van Proximus en Netflix worden later dit jaar bekendgemaakt. Of het kijken van Netflix via de decoder bijdraagt aan je dataverbruik, dan wel behandeld wordt als het bekijken van een tv-zender, wil Proximus nog niet kwijt.

Met de integratie van Netflix in Proximus TV lijkt Proximus de nieuwe speler op de tv-markt in ieder geval meer te omarmen dan Telenet. Dat bedrijf maakt voorlopig geen gewag van gelijkaardige plannen, en hernieuwde een deal met HBO voor het zelf aanbieden van populaire Amerikaanse series via Rex en Rio.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business