Nieuws

Volledig aanpasbare 3D-printer van Arduino

Arduino wil de wereld van het 3D-printen toegankelijker maken. Dit doet het met de lancering van de Materia 101, een eenvoudig te gebruiken apparaat.

Als je fan bent van knutselen op het gebied van computers, dan ben je vast bekend met Arduino. Het bedrijf voegt nu een 3D-printer toe aan zijn assortiment. Deze past prima in de filosofie dat alles aanpasbaar is. De gebruiker heeft een enorme vrijheid.

Arduino werkt voor dit project samen met Sharebot. De bedrijven onthulden onlangs de Materia 101. De kleine 3D-printer (14 bij 10 centimeter) is zeer toegankelijk en daarom geschikt voor beginners, knutselaars en het onderwijs. Het idee achter het apparaat is om eenvoudiger toegang te geven tot de wereld van het 3D-printen en prototyping.

Bouwpakket
Het is mogelijk de code aan te passen in de onderliggende Arduino Mega mini-pc. Daarnaast kun je toegang krijgen tot het ontwerp van de printer. Op die manier kun je hem upgraden of volledig naar je eigen wensen aanpassen. Als je tenminste weet hoe dit moet en over de juiste materialen beschikt.

Arduino heeft nog niet bekendgemaakt vanaf wanneer de Materia 101 verkrijgbaar is. De officiële presentatie vindt komend weekend plaats op de Maker Faire in Rome. De 3D-printer komt beschikbaar als bouwpakket (minder dan 600 euro) en gebruiksklaar (minder dan 800 euro).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business