Nieuws

Beheer formaat en positie van je vensters

Hoe groter het scherm, hoe meer ruimte om te multitasken. Dankzij AutoSizer kan je het formaat en de positie van al die vensters perfect beheren.

AutoSizer is een piepklein programmaatje waarmee je het formaat en de positie van allerlei programmavensters kunt vastleggen. De tool is volledig gratis en erg gebruiksvriendelijk. We leggen je in enkele eenvoudige stappen uit hoe je het programma downloadt, installeert en gebruikt.

Het programmaatje is amper 280 Kb groot en wordt dus in een wip gedownload. Ik open het .exe-bestand en volg de installatiewizard. Na de korte introductie klik ik op Volgende en vink ik aan dat ik akkoord ga met de licentievoorwaarden. Vervolgens klik ik nogmaals op Volgende en ga ik akkoord met de voorgestelde bestandslocatie en naam voor het startmenu. Ik klik nog een laatste keer op Volgende, wacht tot alle programmaonderdelen geïnstalleerd zijn en sluit de wizard af met een klik op de Voltooien-knop.

[download_file]

Na de installatie vraagt AutoSizer mij om enkele standaardtoepassingen automatisch te configureren. Aangezien ik dit later nog altijd zelf kan aanpassen, kies ik gemakshalve voor Ja. Vervolgens kom ik terecht in het hoofdvenster van AutoSizer. Helemaal bovenaan krijg ik een overzicht van de geopende programma’s. Om een programma uit de lijst altijd gemaximaliseerd te openen, klik ik op de AutoSize-knop. In het dialoogvenser kies ik voor Maximize onder Action to perform. Indien gewenst kan ik ook aangeven dat het venster altijd bovenaan moet staan door Set Always on Top aan te vinken. In de rechterhelft van het venster kan ik eventueel de schermnaam nog aanpassen.

Tools zoals de Verkenner en de mediaspeler hoeven niet mijn volledige scherm in te palmen. Met AutoSizer kan ik de ideale schermgrootte toewijzen en een vaste locatie kiezen. Ik open het programma waarvan ik het venter wil aanpassen en selecteer het vervolgens in het lijstje onder Currently open windows in AutoSizer. Ik klik op AutoSize en kies Resize / Postion onder Action to perform. Vervolgens vink ik Set size aan en stel ik een lengte en breedte in. Om de positie te bepalen heb ik keuze uit Set Postion en Center on screen. Ik kies Set postion en kies 0 x 0 om het programma in de linkerbovenhoek te plaatsen. Ik bevestig mijn aanpassingen met OK. Als ik een andere positie wil, moet ik puzzelen met het aantal pixels tot ik het gewenste resultaat verkregen heb.

Om het ingestelde formaat en eventueel ook de positie van een venster te controleren, moet ik het programma opnieuw openen. Als ik nog niet tevreden ben met het resultaat, kan ik via de AutoSize-knop nog wat verder finetunen. Na alle aanpassingen laat ik AutoSizer in de achtergrond draaien door op de Hide-knop te klikken. Via AutoSize Now! in het rechtermuisknopmenu kan ik alle verplaatste vensters met één klik weer netjes ordenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business