Nieuws

CyanogenMod wil geen onderdeel van Google worden

Cyanogenmod heeft geen interesse in een overname door Google. De zoekgigant zag een acquisitie van het kleine bedrijf wel zitten.

Vele ontwikkelaars zouden een arm en een been geven om voor Google te mogen werken, maar de bestuurders van Cyanogenmod zijn niet onder de indruk van de zoekgigant.

Googles Android-topman Sundar Pichai zou het Amerikaanse bedrijf benaderd hebben voor een eventuele overname, maar daar bedankte de bouwer van custom android-roms vriendelijk voor. Dat weet Tweakers.

Ook Samsung, Amazon en Microsoft zouden geïntresseerd zijn in Cyanogenmod. De Androiddistributie van Cyanogenmod is populair bij veel Androidgebruikers omdat ze dicht aanleunt bij de originele versie van Android, maar toch heel wat extra mogelijkheden biedt. Bovendien wordt het Cyanogenmod-besturinssysteem soms sneller geüpdatet en langer ondersteund dan de Androidversies die fabrikanten met hun toestel meegeven.

[related_article id=”158901″]

Tot niet zo lang geleden was Cyanogenmod te downloaden voor "gerootte" toestellen, maar Oppo en OnePlus sloten een deal met het bedrijf om de mod als standaardversie van Android op hun toestellen ter beschikking te stellen. Ook het Indiase Micromax wil de Androidschil op zijn toestellen zetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business