Nieuws

Nieuwste Honda’s krijgen Android

De nieuwste Honda's krijgen een Android-touchscreen. Dat demonstreerde de autobouwer zelf tijdens de Motor Show in Parijs.

Tijdens de Paris Motor Show toonde Honda niet alleen een nieuw CR-V-model, maar ook een splinternieuw infotainmentsysteem gebaseerd op Android. Het Honda Connect infotainmentsysteem is bedoeld voor de Europese markt en wordt aangedreven door Nvidia’s mobiele processor Tegra3.

Honda toonde het splinternieuwe systeem in twee varianten. Eén had een traditioneel hoofdscherm met icoontjes, terwijl het scherm van de andere versie uit tegeltjes bestond. Gebruikers kunnen naar believen wisselen tussen de verschillende modi, en nieuwe thema’s zullen waarschijnlijk online beschikbaar zijn.

[related_article id=”158662″]

Navigatie
De Garmin Navigator app verzorgt de navigatie. De app tovert het aanraakscherm van de auto om tot een klassieke gps. Omdat het infotainmentsysteem op Android draait kunnen gebruikers natuurlijk ook nieuwe apps downloaden, zij het enkel via de Honda App Store.

Als voorbeeld toonde Honda de Aha en Aupeo Internetradio-apps. Ook applicaties die parkeergelegenheden en prijzen van tankstations tonen zijn beschikbaar. Honda zal nieuwe apps aan de winkel toevoegen, rekening houdend met strikte veiligheidsvoorschriften. Sommige apps, zoals de webbrowser, worden geblokkeerd terwijl de wagen rijdt.

Het Honda Connect Infotainmentsysteem is zoals je kan verwachten uitgerust met handenvrij bluetooth-telefoneren. Omdat de Androidcomputer aangesloten is op de on board diagnostics van de wagen kun je tevens gedetailleerde informatie over je autotochtjes opvragen.

Het nieuwe Honda Connect met Android verschijnt in eerste instantie in de Europese versies van de CR-V en de Civic.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business