Nieuws

Hoe je tekstvoorspellingen uitzet in iOS 8

Wie van iOS 8 geen suggesties meer wil over woorden die ingevuld kunnen worden in berichtjes, kan die functie ook uitzetten. Naar wens tijdelijk of zelfs definitief.

In iOS 8 zit een nieuwe functie waarbij het OS woorden probeert te voorspellen in berichtjes en mails die je typt. Op die manier kan je met één druk dat woord invullen en bespaar je tijd en moeite.

Quicktype, zoals Apple deze feature doopte, probeert na verloop van tijd je manier van schrijven aan te leren en je favoriete zinsconstructies te herkennen, zodat het almaar beter wordt in zijn voorspellingen. Het systeem is voorlopig nog niet beschikbaar voor Nederlands, wel voor onder meer Engels, Frans, Duits en Italiaans.

[related_article id=”161563″]

Zelf vind ik deze functie, na twee weken intensief gebruik, meer vervelend dan behulpzaam. Misschien kennen mijn telefoon en ik elkaar nog niet goed genoeg, maar ik denk dat ik beter af ben door de voorspellingen helemaal uit te zetten en gewoon elk woord te tikken.

Ik schrijf maar heel zelden echt lange mails of berichten op mijn telefoon en door de jaren ben ik een snelle schermtikker geworden, dus voor mij hoeft dit allemaal niet zo nodig.

Tijdelijk afscheid of voorgoed?
Wie de tekstvoorspeller wil afzetten, heeft twee mogelijkheden: ofwel doe je dat tijdelijk, ofwel zelfs voorgoed.

Wie dat tijdelijk wil doen moet het tekstveld, boven aan het toetsenbord, naar beneden vegen. Toegegeven: dat is niet zo eenvoudig. Je moet nauwkeurig mikken om het kleine veld goed te raken en niet meteen je hele toetsenbord te verbergen. Wil je de voorspellingen terug, dan veeg je gewoon terug naar boven.

Ben je tekstvoorspelling helemaal beu? Ga dan naar Instellingen>Algemeen>Toetsenbord. Daar staat een schakelaar waarmee je de boel volledig uitschakelt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business