Nieuws

Ook Symantec wil zichzelf opsplitsen

De beveiligingsspecialist Symantec onderzoekt of het zich in twee ondernemingen moet splitsen. Een deel zou zich met beveiliging bezighouden, een ander deel met dataopslag.

Na Philips en Hewlett-Packard zou ook Symantec, het bedrijf dat vooral bekend werd voor zijn beveiligingssoftware, serieus overwegen om zich in twee entiteiten op te splitsen. Dat meldt het persbureau Bloomberg.

Een deel van de onderneming zou verdergaan met beveiligingsproducten, het andere deel zou zich gaan toeleggen op het opslaan van data. Een formele aankondiging kan nog enkele weken op zich laten wachten, zo weet nieuwsdienst Bloomberg. Een woordvoerster van het bedrijf weigert commentaar te geven.

[related_article id=”161920″]

Heel wat technologiebedrijven gaan tegenwoordig na of het economisch zinvol is om bepaalde bedrijfstakken als zelfstandige bedrijven af te stoten. Zo kondigde eBay eind vorige maand aan dat het zijn dochter Paypal zal verzelfstandigen en liet HP weten dat het zich opdeelt in een traditioneel pc- en printer-bedrijf en een onderneming die zich vooral op zakelijke gebruikers zal concentreren.

Dalende omzet voor Symantec
Symantec heeft het al een tijdje lastig om duurzaam te groeien. In het laatste boekjaar ging de omzet naar beneden en dit jaar zou er niet veel verbetering zijn. Doordat de pc-markt het moeilijk heeft, daalt ook de afzet van bijvoorbeeld antivirussoftware.

Het idee om het bedrijf te splitsen zou al eens eerder op tafel hebben gelegen. De nieuwe topman van Symantec, Michael Brown, zou zo’n opsplitsing ook steunen. De twee vorige CEO’s waren dat idee veel minder genegen.

Volgens waarnemers zou een opgesplitst Symantec ook een interessante overnameprooi kunnen worden voor andere grote spelers die op zoek zijn naar een beveiligings- of opslagbedrijf. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business