Nieuws

Belgische gamewebsite 9lives gehackt

Een hacker heeft zichzelf toegang verschaft tot de database van gamewebsite 9lives en biedt de gebruikersgegevens aan tegen betaling.

Wie lid is van de Belgische gamewebsite 9lives doet er goed aan om zijn wachtwoord aan te passen. De website is slachtoffer gevallen van een hacker die de gehele database in handen heeft gekregen en tegen betaling op het internet aanbiedt.

Het nieuws werd door 9lives zelf bevestigd en de website werd tijdelijk uit voorzorg offline gehaald. Ook Telenet, dat instaat voor het beheer van de website, bevestigt de hack. De provider onderzoekt nu hoe de diefstal kon gebeuren. Mogelijk is een recente update van de website, die overigens op heel wat kritiek stootte bij de gebruikers, de oorzaak van het probleem.

9lives is één van de grootste gamingcommunities van de Benelux, waar gamers elkaar ontmoeten om ervaringen te delen of spellen door te verkopen. Telenet zegt dat het de gegevens van de honderdduizenden gebruikers van het forum zo goed mogelijk probeert te beschermen, maar raadt iedereen aan om zijn wachtwoord zo snel mogelijk aan te passen.

[related_article id=”160734″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business