Nieuws

5.000 Belgen willen door Google worden vergeten

Vijfduizend Belgen hebben reeds een verzoek ingediend bij Google om zoekresultaten met betrekking tot hun persoon te laten verwijderen.

Zo’n vijfduizend Belgen hebben reeds een verzoek ingediend bij Google om zoekresultaten met betrekking tot hun persoon te laten verwijderen. Dat schrijven de Vlaamse kranten.

Google plaatste in mei van dit jaar een zogenaamd vergeetformulier online, conform de uitspraak van het Europese Hof dat elk individu het recht heeft om zoekresultaten uit online zoekmachines te laten verwijderen, wanneer dij zijn privacy schenden of niet langer relevant zijn.

[related_article id=”158578″]

In totaal kreeg Google al zo’n 500.000 aanvragen binnen vanuit heel Europa en elke dag komen daar zo’n 1.000 nieuwe verzoeken bij. Specifiek voor België staat de teller momenteel op 5.000 verwijderverzoeken, samen goed voor een totaal van 15.000 zoekresultaten. Ongeveer de helft daarvan werd door Google verwijderd.

Er was in het verleden heel wat kritiek op de schijnbare willekeur waarmee het bedrijf beslist of het al dan niet ingaat op een verwijderverzoek. Dat heeft er zelf toe geleid dat Google enkele van die beslissingen weer heeft moeten terugdraaien. Google heeft daarom een team van experts aangesteld dat elk verwijderverzoek onder de loep neemt en samen met Europa een aantal richtlijnen probeert vast te leggen om het proces zo gestandaardiseerd mogelijk te laten verlopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business