Nieuws

Netflix: Belgen surfen sneller dan Nederlanders

Belgische internetproviders bieden over het algemeen een hogere internetsnelheid dan hun Nederlandse collega's. Dat blijkt uit metingen van Netflix.

Om zijn gebruikers te helpen voor het juiste internetabonnement te kiezen, biedt Netflix op zijn website een maandelijks overzicht van de gemeten internetsnelheid bij de verschillende providers. Hoewel de online video-on-demanddienst nog maar een kleine maand bij ons actief is, zijn er toch reeds cijfers voor België beschikbaar.

Uit die cijfers blijkt dat de kabelaars het gemiddeld genomen beter doen dan de aanbieders van internet via de telefoonkabel. Telenet en zijn Waalse tegenhanger Voo voeren het Belgische lijstje aan met een gemiddelde snelheid van 3,86 Mbps. Proximus haalt een gemiddelde snelheid van 3,63 Mbps, terwijl Numericable op 3,39 Mbps afklokt.

[related_article id=”158455″]

Vergeleken met de andere landen waar Netflix actief is, eindigt België op een vierde plaats wanneer we kijken naar de hoogst mogelijke snelheid. Alleen in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland vind je providers die nog betere snelheden aanbieden. Belgen surfen wel net iets sneller dan hun Nederlandse buren, die het met een vijfde plaats moeten stellen. Ziggo biedt daar de hoogste snelheden, met een gemiddelde van 3,81 Mbps, gevolgd door Caiway (3,80 Mbps) en UPC (3,68 Mbps).

Kijk je naar de gemiddelde snelheid over alle providers heen, dan staat België (3,77 Mbps) zelfs op de tweede plaats, na Zwitserland (3,81 Mbps). Nederland haalt gemiddeld een snelheid van 3,58 Mbps. Alle West-Europese landen scoren overigens bovengemiddeld goed in het overzicht, terwijl de Verenigde Staten en Canada in de middenmoot vertoeven en de Zuid-Amerikaanse landen het lijstje afsluiten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business