Nieuws

Lenovo wil smartphones direct verkopen via internet

De Chinese gigant Lenovo vormt een dochteronderneming met een nieuwe naam en merk. Het doel is om via internet mobiele toestellen direct aan Chinezen te verkopen.

Het lijkt erop dat Lenovo een graantje mee wil pikken van de lucratieve online opbrengsten van Xiaomi. Het Chinese techbedrijf staat vooral bekend om zijn  laptops. Het wil in april volgend jaar een dochteronderneming starten die zich volledig richt op mobiele apparaten en internetverkopen in China.

In Lenovo"s persverklaring staat te lezen dat het nieuwe bedrijf een andere naam en merk krijgt. De huidige directeur voor China en Pacific Azië Chen Xudong komt aan het roer te staan. Het bedrijf verplaatst ook Liu Jun, het hoofd van de mobiele zakelijke groep, en George He, hoofd van het ecosysteem en clouddiensten, naar de nieuwe onderneming.

Direct aan consument
Net als Xiaomi verkoopt het nieuwe bedrijf smartphones en tablets direct aan de consument via internet, zonder tussenkomst van distributeurs en telecomproviders.

Ondanks de enorme middelen en de kracht van de naam Lenovo, gaat dit waarschijnlijk niet zonder slag of stoot. “Xiaomi is meer dan een bedrijf dat goedkope telefoons online verkoopt”, zegt IDC-analist Bryan Ma. “Het gaat erom dat je een groep volgers creëert. Dat gaat lastig worden.”

“Xiaomi heeft een softwareachtergrond, terwijl Lenovo uit de hardware komt”, gaat Ma verder. “Het is interessant om te zien hoe Lenovo het succes van zijn nieuwe onderneming gaat meten.”

Focus verleggen
Lenovo is niet het eerste Chinese bedrijf dat probeert op deze manier de focus meer op verkoop te leggen. Andere techgiganten als Huawei en ZTE probeerden al iets soortgelijks, respectievelijk met Huaweis Honor en ZTE"s Nubia.

Gezien de sterke Aziatische wortels van Lenovo en het feit dat de nieuwe CEO Chen goed bekend is met de regio, kan het zomaar zijn dat het nieuwe bedrijf zijn pijlen richt op heel Azië.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business