Nieuws

Regulatoren vertragen kabelaanbod Mobistar

De operator zal voor het einde van het jaar zijn eerste kabelgebruikers aansluiten, met een verdere gefaseerde uitrol in de loop van 2015.

Mobistar is technisch en inhoudelijk klaar voor de uitrol van een eigen internet- en digitale tv-aanbod via de kabel, maar houdt de boot nog even af in afwachting van een herziening van de groothandelstarieven door de regulatoren.

Dat maakte de operator bekend bij de presentatie van zijn derdekwartaalresultaten. “Mobistar herhaalt zijn verzoek aan de regulatoren om de groothandelstarieven algemeen te herzien, om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de waarde/kost van functies die niet verkrijgbaar zijn in het groothandelsaanbod, logischerwijze ook allemaal worden uitgesloten van de groothandelstarieven,” klinkt het in een persbericht.

Eind vorig jaar werd de openstelling van de kabelmarkt definitief afgerond en Mobistar was de eerste operator om daar gebruik van te maken. De operator heeft daartoe een initiële bijdrage van twee maal 600.000 euro betaald aan respectievelijk Telenet en Brutélé-Tecteo om de kabel te mogen gebruiken. Daarbovenop moet Mobistar televisie- en breedbanddiensten bij de kabelproviders inkopen, en het zijn die tarieven waarvan de operator vraagt dat ze worden herzien.

Mobistar zegt dat het wel nog altijd van plan is om de eerste gebruikers tegen het einde van dit jaar toegang te geven tot het nieuwe kabelaanbod en streeft naar een “progressieve en gefaseerde marktintrede vanaf eind 2014 en in de loop van 2015."

Klantengroei

Mobistar verhoogt de winstverwachting voor dit boekjaar naar 260 tot 280 miljoen euro. De operator zag in het derde kwartaal zijn klantenbestand voor het eerst sinds meer dan een jaar opnieuw aangroeien en de gemiddelde inkomsten per klant bleven stabiel op 23,9 euro per maand. In de eerste drie kwartalen van dit jaar boekte Mobistar een omzet van 934 miljoen euro en een ebitda-winst van 218 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business