Nieuws

Google bundelt Songza met Play Music

De internetgigant zegt dat gebruikers voortaan een afspeellijst kunnen kiezen op basis van de tijd van de dag, hun humeur of de activiteit waar ze mee bezig zijn.

Songza, de liedjesvoorspeller die Google eerder dit jaar inlijfde, is opgenomen in Play Music. Wanneer abonnees hun app openen, hebben ze voortaan de mogelijkheid om een afspeellijst te kiezen op basis van de tijd van de dag, hun humeur of de activiteit waar ze mee bezig zijn.

Gebaseerd op de keuze van de gebruiker kiest Songza een lijst die afgespeeld kan worden via de Play Music-app. Het is mogelijk de lijst offline beschikbaar te maken. “Als onderdeel van deze update hebben we ook de Listen Now-pagina onder handen genomen”, schrijft Google in een blogpost. “Zo is het nog makkelijker om nieuwe muziek te ontdekken.”

[related_article id=”158901″]

Bezigheden van de gebruiker
Google heeft Songza al enkele maanden in bezit. Voordat de technologie geïntegreerd werd in Play Music, stelde de app gebruikers in staat liedjes te vinden die pasten bij wat ze op dat moment aan het doen waren.

De dienst is vergelijkbaar met Pandora, want het is gratis en beheert liedjes. Maar in plaats van een focus op artiesten, liedjes of tijdperken, is de app gericht op de bezigheden van de gebruiker.

De liedjes in Songza, die nu onderdeel zijn van Play Music, worden beheerd door muziekexperts. Volgens Google zijn tientallen experts, waaronder dj"s en musicologen, aangetrokken om de speellijsten samen te stellen.

Nog niet in Europa
Momenteel zijn de nieuwe lijsten op basis van aanbevelingen slechts nog bereikbaar in de Verenigde Staten en Canada. Het is nog niet bekend wanneer de optie ook in Europa landt. De update voor Listen Now geldt voor alle 45 landen waar Google Play Music beschikbaar is.

Om de nieuwe functionaliteit te testen is zij dertig dagen gratis te proberen. Daarna betaalt een abonnee 10 dollar per maand om verder te luisteren zonder advertenties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business